Artikel top billede

Fortalt til: Jakob Schjoldager

Mennesker i IT
Udgivet 10. september 2021 kl. 10.59

Der er altid en årsag til, at medarbejdere stritter imod ny teknologi. Der er jo ikke nogen, der står op om morgenen og er imod alt nyt.

Alligevel er det ofte forklaringen fra mange it-folk. ”Det er også modstand mod forandringer.” Den er så nem at hive op ad skuffen. Men det kan godt betale sig at lytte til hvorfor.

I den her proces, hvor vi skulle vælge en række nye systemer, havde vi haft en masse medarbejdere på workshop, hvor de selv skulle være med til at bestemme, hvilket system vi skulle løbe med.

På andendagen var alle enige om, hvilken løsning vi skulle tage til os.

På det efterfølgende ledermøde præsenterede jeg for resten af virksomhedens ledelse, at jeg havde valgt et andet system, der ikke understøttede forretningens strategi i samme omfang, og argumentet var økonomi. Det var det eneste, jeg sagde.

Der rejste sig en hær imod mig på det møde, men jeg blev ved med at forklare, at vi måtte være en lille smule forandringsparate, vi skulle bare ændre os lidt mere.

Jeg prøvede at køre den så langt ud, som jeg overhovedet kunne holde masken til, inden jeg sagde, at der kunne de se, hvordan det er, når man som medarbejder oplever, at ens hverdag er ved at blive smadret. Så er det ikke modstand mod forandringer, det er fordi, der sker et eller andet.

En af lederne på mødet blev så arrig, at han bagefter fortalte mig, at han var to sekunder fra at gå ud ad døren i arrigskab. Han kunne ikke se sig selv i det. Det var jo ikke modstand mod forandringer. De ville gerne med på rejsen, det skulle bare være den rigtige. De havde bare booket billetten til den der.

Det kunne jeg godt have siddet og fortalt om, men nu fik de lov til selv at opleve det på egen krop.

Rochus Ettinger Riisgaard, it- og digitaliseringschef hos Grønbech og nomineret Årets CIO 2021.

Lyt også til podcasten her hvor Rochus uddyber hvordan han arbejder med it og ledelse hos Grønbech.


Flere mennesker i IT Om mennesker i it