Artikel top billede

Fortalt til: Jakob Schjoldager og Lars Jacobsen

Mennesker i IT
Udgivet 13. september 2021 kl. 10.00

Det er svært at finde den rigtige medarbejdersammensætning i en agil organisation. Da vi gik ind i det her, vidste vi godt, at vi nok kom til at sige farvel til nogle medarbejdere.

Der er nogle, som ikke synes, det er fedt at være i, og der er nogle, der gav det en chance, men alligevel ikke helt kunne finde sig til rette i den måde at arbejde på.

Det kræver, at man er nysgerrig på sine kolleger og deres arbejdsopgaver, så derfor har den omstilling også krævet noget udskiftning.

Andre steder har jeg hørt, det koster en udskiftning på 30 procent af medarbejderne.

Der er ingen tvivl om, at de medarbejderprofiler, vi kommer til at se på i fremtiden, skal kunne indgå i et team og være transparent omkring det, de laver.

Så du kommer aldrig til at lykkedes medmindre, du mestrer det sammen med den tekniske del.

Det er ikke helt nemt, og man skal i hvert fald være indstillet på at forandre sig, hvis man har været i it-branchen i mange år.

Det er nok nemmere for mange af de unge, der kommer direkte fra universiteterne, og som begynder at leve i den verden fra begyndelsen.

Lige nu er vi forholdsvist højt gearet, og derfor insourcer vi også mere, fordi vi ser en udfordring med nogle af de konsulenter, vi får ind.

Når vi har en organisation, der arbejder på den her måde, så oplever vi nogle gange at eksterne konsulenter egentlig bare gerne vil have at vide, hvad de skal lave. Det er ikke den kultur, vi dyrker.

Det er noget, man finder ud af i fællesskab i teamet.

Peer Omann, CIO hos Bunker Holding og nomineret til Årets CIO 2021.

Lyt også her til hele interviewet med Peer Omann om Bunker Holdings arbejde med at arbejde agilt.


Flere mennesker i IT Om mennesker i it