Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Snart skal droner bringe udkantsdanskere tættere på lægehjælp / Apple opkøber klassisk musik-tjeneste / MitID-leverandør opkøber e-signaturvirksomhed

Snart skal droner bringe udkantsdanskere tættere på lægehjælp. Apple opkøber klassisk musik-tjeneste. MitID-leverandør opkøber e-signaturvirksomhed. Produktion af nyt Apple Watch forsinkes.

Godmorgen og velkommen til ugens midterste morgen-briefing på denne herlige onsdag morgen.

Denne udgave er - igen - samlet og skrevet af Ditte Vinterberg Weng.

God morgen og rigtigt god fornøjelse!

Snart skal droner bringe udkantsdanskere tættere på lægehjælp

Falck har netop indledt de første testflyvninger med droner i åbent luftrum, hvor dronen flyver så langt væk, at den ikke længere kan ses af dronepiloten.

Det er første gang, at det sker i Danmark - og genrelt er det sket meget få steder i Europa på nuværende tidspunkt.

Testflyvningen, der finder sted på Ærø, er en del af projekt HealthDrone, der er støttet af Innovationsfonden. Dermed er Falck og HealthDrone-projektet med til at cementere Danmarks position inden for droneflyvning.

På sigt skal dronerne bruges til at flyve blodprøver fra Ærø og Svendborg til laboratoriet på Odense Universitetshospital.

”Brugen af droner i sundhedsvæsenet rummer et enormt potentiale, der kan bringe borgere og patienter, der måske bor langt fra det nærmeste hospital, tættere på specialiseret hjælp," siger Nicolai Søndergaard Laugesen, der er ansvarlig for Falcks droneprojekt.

"Det vil give hurtigere diagnose og bedre behandling og vil være til gavn for både patienterne og de offentlige sundhedsbudgetter.”

Det skriver Falck i en pressemeddelelse.

Apple opkøber klassisk musik-tjeneste

Apples nyeste indkøb er musiktjenesten Primephonic, der leverer klassisk musik til sine brugere.

"At bringe det bedste fra Primephonic til Apple Music-abonnenter er en enorm udvikling for den klassiske musikindustri," udtaler Thomas Steffens, Primephonics medstifter og administrerende direktør.

"Kunstnere elsker Primephonics service og det, vi har gjort i klassisk musik, og nu har vi mulighed for at slutte os til Apple for at levere den absolut bedste oplevelse til millioner af lyttere. Vi får bragt klassisk musik til det mainstream og forbinder en ny generation af musikere med den næste generation af publikum."

Primephonic er dermed ikke længere tilgængelig for nye abonnenter og vil blive taget offline fra 7. september. Derfra vil Primephonics indhold kun være tilgængeligt for Apple Music-brugere.

I mellemtiden vil nuværende Primephonic-abonnenter modtage seks måneders Apple Music gratis.

Det skriver Apple i et indlæg på sin egen hjemmeside.

MitID-leverandør opkøber e-signaturvirksomhed

Leverandøren af ID-tjenesten Signicat, der blandt andet står bag udrulningen af det nye MitID, annoncerer nu købet af litauiske Dokobit.

Dokobit er markedsleder på e-signaturer i Baltikum og Island, og er en af de få leverandører, der har QTSP-certifikat (Qualified Trust Service Providers) i EU. Dette certifikat er det den højeste sikkerhed inden for validering af e-signaturer.

Signicat leverer ID-tjenester til det meste af Europa, og understøtter 30 forskellige nationale eID-systemer på verdensplan. Dokobit er Signicats tredje opkøb i år - foruden norske Encap Security og spanske Electronic IDentification (eID).

Fra 2019 til 2020 steg Signicats indtægter fra 189 millioner kroner til 320 millioner kroner.
Med opkøbet udvider Signicat sin rækkevidde til de baltiske lande, og bygger samtidig sin produktprotefølje endnu stærkere.

Det skriver Signicat i en pressemeddelelse.

Produktion af nyt Apple Watch forsinkes

Produktionen af næste generations Apple Watch er blevet forsinket.

Årsagen er, ifølge mediet Nikkei Asia, der har talt med kilder tæt på processen, dels det komplicerede design, som det nye digitale ur kræver.

Urets kompleksistet, som skiller sig væsentligt ud fra de tidligere Apple-ure, giver udfordringer med sammensætningen af de elektroniske moduler, komponenter og displays.

Dertil kommer, at det under coronakrisen har været vanskeligt for Apple og selskabets leverandører at rejse frem og tilbage, når der skulle vertificeres nye specifikationer.