Artikel top billede

Sårbarhed gør det muligt at misbruge Apple Pay: Sådan har forskere foretaget store transaktioner fra en ulåst iPhone

Forskere har fundet en sårbarhed i Apple Pay, der gør det muligt at foretage store autoriserede betalinger med et Visa kort fra en låst telefon.

En fejl i Apple Pay gør det muligt at foretage store uatoriserede betalinger med et Visa-kort via en låst iPhone.

Det har en række sikkerhedsforskere ifølge BBC netop bevist i et forsøg.

Misbruget af Apple Pay kan ifølge BBC lade sig gøre ved hjæp af den såkaldte Express Transit-funktion, hvor det er muligt at give et kort i Apples Wallet-app tilladelse til at blive brugt i ulåst tilstand ved særlige terminaler i den offentlige transport.

Sådan gjorde forskerne

Forsøget lader dog til at være relativt kompleks, og ifølge BBC har det fundet sted i kontrollerede omgivelser, hvor forskerne har opsat et stykke radio-udstyr i nærheden af en iPhone, der får telefonen til tro, at den nærmer sig et betalingssystem i den offentlige transport.

Samtidig har forskerne udstyret en Android-telefo med en app, som de selv har udviklet og som kan videreformidlet signalet fra iPhonen til en helt almindelig kontaktløs betalingsterminal.

Det kan eksempelvis være en betalingsterminal i en butik, eller en betalingsterminal som en kriminel selv har kontrol over, og fordi iPhonen tror, at den nærmer sig Transit Express-betalingsterminal behøver den ikke at blive låst op.

På denne måde bliver iPhonen narret til at foretage større betalinger uden, at der først bliver indtastet en kode eller anvendt FaceID eller TouchID.

Apple: Svagheden finder hos Visa
Apple oplyser ifølge BBC, at årsagen til problemet skal findes i Visas systemer, men Visa ifølge BBC vurderer, at problemstillingen mest af alt har teoretisk karakter og vil være upraktisk udføre uden for laboratorium.

Ifølge BBC er det endnu ikke har været beviser for, at svagheden er blevet udnyttet i det virkelige liv.

Sikkerhedsforskeren Ken Munro fra firmaet Pen Test Partner vurderer dog, at sårbarheden har potentiale til at blive udnyttet i forbindelse tyveri af iPhones. Han opfordrer derfor til, at Apple og Visa får lappet sårbarheden hurtigst muligt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere