Artikel top billede

Sårbarhed gør det muligt at misbruge Apple Pay: Sådan har forskere foretaget store transaktioner fra en ulåst iPhone

Forskere har fundet en sårbarhed i Apple Pay, der gør det muligt at foretage store autoriserede betalinger med et Visa kort fra en låst telefon.

En fejl i Apple Pay gør det muligt at foretage store uatoriserede betalinger med et Visa-kort via en låst iPhone.

Det har en række sikkerhedsforskere ifølge BBC netop bevist i et forsøg.

Misbruget af Apple Pay kan ifølge BBC lade sig gøre ved hjæp af den såkaldte Express Transit-funktion, hvor det er muligt at give et kort i Apples Wallet-app tilladelse til at blive brugt i ulåst tilstand ved særlige terminaler i den offentlige transport.

Sådan gjorde forskerne

Forsøget lader dog til at være relativt kompleks, og ifølge BBC har det fundet sted i kontrollerede omgivelser, hvor forskerne har opsat et stykke radio-udstyr i nærheden af en iPhone, der får telefonen til tro, at den nærmer sig et betalingssystem i den offentlige transport.

Samtidig har forskerne udstyret en Android-telefo med en app, som de selv har udviklet og som kan videreformidlet signalet fra iPhonen til en helt almindelig kontaktløs betalingsterminal.

Det kan eksempelvis være en betalingsterminal i en butik, eller en betalingsterminal som en kriminel selv har kontrol over, og fordi iPhonen tror, at den nærmer sig Transit Express-betalingsterminal behøver den ikke at blive låst op.

På denne måde bliver iPhonen narret til at foretage større betalinger uden, at der først bliver indtastet en kode eller anvendt FaceID eller TouchID.

Apple: Svagheden finder hos Visa
Apple oplyser ifølge BBC, at årsagen til problemet skal findes i Visas systemer, men Visa ifølge BBC vurderer, at problemstillingen mest af alt har teoretisk karakter og vil være upraktisk udføre uden for laboratorium.

Ifølge BBC er det endnu ikke har været beviser for, at svagheden er blevet udnyttet i det virkelige liv.

Sikkerhedsforskeren Ken Munro fra firmaet Pen Test Partner vurderer dog, at sårbarheden har potentiale til at blive udnyttet i forbindelse tyveri af iPhones. Han opfordrer derfor til, at Apple og Visa får lappet sårbarheden hurtigst muligt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere