Artikel top billede

Microsoft åbner for første gang op for browser-konkurrenter med Windows 11

Med den seneste opdatering af Windows vil Microsoft åbne op for sin app butik for blandt andet udviklere. Det betyder for eksempel at brugerne kan se frem til at Microsofts browser-konkurrenter også kan findes i Windows 11's app store.

Microsoft løsner grebet om sin app butik med lanceringen af Windows 11. Det betyder, at langt flere apps får adgang til app-centralen på millioner af pc'er.

Det gælder blandt andet for Microsofts browser-konkurrent Firefox, der senere på året vil kunne downloades i den digitale app-butik.

I en blogpost skriver Mozilla, der står bag Firefox-browseren, at Microsoft endelig har valgt at tillade flere end sin egen browser i Windows Store.

"Vi har argumenteret for flere valgmuligheder i Windows' operativsystem i årevis. Vi hilser nyheden velkommen om at butikken nu bliver mere åben for virksomheder og applikationer, inklusiv uafhængige browsere som Firefox. Vi tror på, at et sundere internet er et, hvor folk selv har mulighed for at vælge fra en vifte af browsere og browser-motorer," lyder det fra selskabet bag Firefox.

Microsoft fremhæver også selv, at man ikke alene giver konkurrenter som Firefox adgang til brugerne, men også, at man har gjort det nemmere for app udviklere at udgive apps gennem den digitale butik.

"App-udviklere har fortalt os at tekniske og politiske begrænsninger bygget ind i det originale fundament af "the Store" gjorde det svært at udgive apps. Vi har brugt feedbacken til at gentænke og genopbygge Microsoft Store, så den imødekommer kundernes såvel som udviklernes behov," skriver Microsoft på deres egen blog.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere