Artikel top billede

Microsoft åbner for første gang op for browser-konkurrenter med Windows 11

Med den seneste opdatering af Windows vil Microsoft åbne op for sin app butik for blandt andet udviklere. Det betyder for eksempel at brugerne kan se frem til at Microsofts browser-konkurrenter også kan findes i Windows 11's app store.

Microsoft løsner grebet om sin app butik med lanceringen af Windows 11. Det betyder, at langt flere apps får adgang til app-centralen på millioner af pc'er.

Det gælder blandt andet for Microsofts browser-konkurrent Firefox, der senere på året vil kunne downloades i den digitale app-butik.

I en blogpost skriver Mozilla, der står bag Firefox-browseren, at Microsoft endelig har valgt at tillade flere end sin egen browser i Windows Store.

"Vi har argumenteret for flere valgmuligheder i Windows' operativsystem i årevis. Vi hilser nyheden velkommen om at butikken nu bliver mere åben for virksomheder og applikationer, inklusiv uafhængige browsere som Firefox. Vi tror på, at et sundere internet er et, hvor folk selv har mulighed for at vælge fra en vifte af browsere og browser-motorer," lyder det fra selskabet bag Firefox.

Microsoft fremhæver også selv, at man ikke alene giver konkurrenter som Firefox adgang til brugerne, men også, at man har gjort det nemmere for app udviklere at udgive apps gennem den digitale butik.

"App-udviklere har fortalt os at tekniske og politiske begrænsninger bygget ind i det originale fundament af "the Store" gjorde det svært at udgive apps. Vi har brugt feedbacken til at gentænke og genopbygge Microsoft Store, så den imødekommer kundernes såvel som udviklernes behov," skriver Microsoft på deres egen blog.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere