Artikel top billede

Forsinket ejendomsvurderingssystem sender nu de første nye ejendomsvurderinger ud

Vurderingsstyrelsen har i dag sendt de første nye ejendomsvurderinger ud til danske boligejere, efter at udviklingen af det nye ejendomsvurderingssystem har været undervejs siden 2014.

De første boligejere har i dag, 21. oktober, modtaget nye ejendomsvurderinger.

Vurderingsstyrelsen oplyser i en meddelelse, at ejerne af op mod 50.000 boliger over de kommende knap to måneder vil modtage deres nye ejendomsvurderinger.

Efter nytår vil yderligere op mod 100.000 ejendomme modtage nye ejendomsvurderinger. Og i andet halvår af 2022 påbegynder Vurderingsstyrelsen sagsbehandling af vurderingerne for de cirka 700.000 resterende parcel- og rækkehuse.

Det skriver Vurderingsstyrelsen i en meddelelse.

Det er første gang siden 2011, at der er kommet nye ejendomsvurderinger på gaden, da de offentlige ejendomsvurderinger har været videreført siden 2011, mens arbejdet med det nyt ejendomsvurderingssystem har været undervejs.

Af de nye ejendomsvurderinger fremgår både ejendomsværdi og grundværdi for boligen.

Oplysningerne skal bruges som beskatningsgrundlaget for betaling af ejendomsværdiskat og grundskyld.

Regningen er vokset og vokset

Udviklingen af ejendomsvurderingssystemet, der skal automatisere behandlingen af ejendomsvurderinger, har stået på i adskillige år med store udfordringer.

Mens it-systemet er blevet udskudt hele seks gange, er regningen blot vokset og vokset.

Senest kom det frem i slutningen af maj 2021, at det omstridte it-system havde brug for endnu en kapitalindsprøjtning.

Det fremgik af et aktstykke til Folketingets Finansudvalg, hvor skatteminister Morten Bødskov (S) anmodede om et yderligere trecifret millionbeløb til videreudvikling af it-ejendomsvurderingssystemet i andet semester af 2021.

Oprindeligt blev det reviderede it-system til ejendomsvurderinger skønnet til at løbe op i 81,8 millioner kroner, dengang projektet blev skudt i gang i 2015.

Siden er det blevet udskudt flere gange, mens budgetrammen er skredet med over 1.000 procent til over to milliard kroner.

Systemet har været på tegnebrættet siden 2013.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere