Artikel top billede

Forsinket ejendomsvurderingssystem sender nu de første nye ejendomsvurderinger ud

Vurderingsstyrelsen har i dag sendt de første nye ejendomsvurderinger ud til danske boligejere, efter at udviklingen af det nye ejendomsvurderingssystem har været undervejs siden 2014.

De første boligejere har i dag, 21. oktober, modtaget nye ejendomsvurderinger.

Vurderingsstyrelsen oplyser i en meddelelse, at ejerne af op mod 50.000 boliger over de kommende knap to måneder vil modtage deres nye ejendomsvurderinger.

Efter nytår vil yderligere op mod 100.000 ejendomme modtage nye ejendomsvurderinger. Og i andet halvår af 2022 påbegynder Vurderingsstyrelsen sagsbehandling af vurderingerne for de cirka 700.000 resterende parcel- og rækkehuse.

Det skriver Vurderingsstyrelsen i en meddelelse.

Det er første gang siden 2011, at der er kommet nye ejendomsvurderinger på gaden, da de offentlige ejendomsvurderinger har været videreført siden 2011, mens arbejdet med det nyt ejendomsvurderingssystem har været undervejs.

Af de nye ejendomsvurderinger fremgår både ejendomsværdi og grundværdi for boligen.

Oplysningerne skal bruges som beskatningsgrundlaget for betaling af ejendomsværdiskat og grundskyld.

Regningen er vokset og vokset

Udviklingen af ejendomsvurderingssystemet, der skal automatisere behandlingen af ejendomsvurderinger, har stået på i adskillige år med store udfordringer.

Mens it-systemet er blevet udskudt hele seks gange, er regningen blot vokset og vokset.

Senest kom det frem i slutningen af maj 2021, at det omstridte it-system havde brug for endnu en kapitalindsprøjtning.

Det fremgik af et aktstykke til Folketingets Finansudvalg, hvor skatteminister Morten Bødskov (S) anmodede om et yderligere trecifret millionbeløb til videreudvikling af it-ejendomsvurderingssystemet i andet semester af 2021.

Oprindeligt blev det reviderede it-system til ejendomsvurderinger skønnet til at løbe op i 81,8 millioner kroner, dengang projektet blev skudt i gang i 2015.

Siden er det blevet udskudt flere gange, mens budgetrammen er skredet med over 1.000 procent til over to milliard kroner.

Systemet har været på tegnebrættet siden 2013.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere