Artikel top billede

Forsinket ejendomsvurderingssystem sender nu de første nye ejendomsvurderinger ud

Vurderingsstyrelsen har i dag sendt de første nye ejendomsvurderinger ud til danske boligejere, efter at udviklingen af det nye ejendomsvurderingssystem har været undervejs siden 2014.

De første boligejere har i dag, 21. oktober, modtaget nye ejendomsvurderinger.

Vurderingsstyrelsen oplyser i en meddelelse, at ejerne af op mod 50.000 boliger over de kommende knap to måneder vil modtage deres nye ejendomsvurderinger.

Efter nytår vil yderligere op mod 100.000 ejendomme modtage nye ejendomsvurderinger. Og i andet halvår af 2022 påbegynder Vurderingsstyrelsen sagsbehandling af vurderingerne for de cirka 700.000 resterende parcel- og rækkehuse.

Det skriver Vurderingsstyrelsen i en meddelelse.

Det er første gang siden 2011, at der er kommet nye ejendomsvurderinger på gaden, da de offentlige ejendomsvurderinger har været videreført siden 2011, mens arbejdet med det nyt ejendomsvurderingssystem har været undervejs.

Af de nye ejendomsvurderinger fremgår både ejendomsværdi og grundværdi for boligen.

Oplysningerne skal bruges som beskatningsgrundlaget for betaling af ejendomsværdiskat og grundskyld.

Regningen er vokset og vokset

Udviklingen af ejendomsvurderingssystemet, der skal automatisere behandlingen af ejendomsvurderinger, har stået på i adskillige år med store udfordringer.

Mens it-systemet er blevet udskudt hele seks gange, er regningen blot vokset og vokset.

Senest kom det frem i slutningen af maj 2021, at det omstridte it-system havde brug for endnu en kapitalindsprøjtning.

Det fremgik af et aktstykke til Folketingets Finansudvalg, hvor skatteminister Morten Bødskov (S) anmodede om et yderligere trecifret millionbeløb til videreudvikling af it-ejendomsvurderingssystemet i andet semester af 2021.

Oprindeligt blev det reviderede it-system til ejendomsvurderinger skønnet til at løbe op i 81,8 millioner kroner, dengang projektet blev skudt i gang i 2015.

Siden er det blevet udskudt flere gange, mens budgetrammen er skredet med over 1.000 procent til over to milliard kroner.

Systemet har været på tegnebrættet siden 2013.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere