Artikel top billede

Joe Biden kræver hundredevis af sikkerhedshuller lukket

Onsdag forventes USA's præsident Joe Biden at give samtlige offentlige institutioner besked om, at patche hundredevis af sårbarheder, som regeringen vurderer er ekstremt skadelige.

Alle statslige institutioner i USA skal patche hundrevis af kritiske sårbarheder i en række vitale it-systemer.

Det er beskeden fra den amerikanske præsident, der forventes at sende en meddelelse ud senere i dag amerikansk tid.

Det skriver The Wall Street Journal.

Kravet omfatter mere end 200 sikkerhedshuller, der har været kendt helt tilbage fra 2017, og som Joe Biden derfor nu vil have lukket.

Udmeldingen fra den amerikanske præsident er den mest omfattende nogensinde fra den amerikanske centraladministration, skriver avisen.

Sårbarhederne omfatter en lang række kritiske sikkerhedshuller, der har været udnyttet af hackere andre steder, og som man derfor vurderer udgør en markant risiko for den amerikanske infrastruktur.

Onsdag udsender Joe Bidens regering ifølge flere kilder, som The Wall Street Journal har talt med, et katalog over sårbarhederne med titlen "Signifikant risiko for den føderale drift."

Kravet kommer formelt fra den amerikanske sikkerhedstjeneste Homeland Security og omfatter alle statslige institutioner på nær det amerikanske forsvar.

"Organisationer af alle størrelser inklusiv den føderale regering skal beskytte sig imod ondsindede hackere, der forsøger at infiltrere vores systemer, kompromittere vores data og bringe amerikanske liv i fare," siger direktøren for Homeland Security, Alejandro Mayorkas.

Ramt af stribevis af angreb

Udmeldingen kommer efter USA de seneste måneder har været ramt af stribevis af hackerangreb.

Mest velkendt er angrebet på it-leverandøren SolarWind, der også endte med at ramme en lang række ministerier i USA herunder udenrigs- og finansministeriet.

Derudover blev olieselskabet Colonial Pipeline også ramt af et hackerangreb. Selskabet leverer olie til store dele af borgerne på den amerikanske østkyst og derfor ramte angrebet ned i en del af den centrale amerikanske infrastruktur.

Angrebene fik Joe Biden til at indkalde flere af de største amerikanske it-virksomheder, der senere forpligtede sig til at investere endnu mere i cybersikkerhed.