Artikel top billede

(Foto: 2017 Getty Images / Dave Kotinsky)

Microsoft annoncerer nye markedsprincipper for sin app-butik

Microsoft kommer nu på banen med nogle nye markedsprincipper, som selskabet sætter for sin app-butik fremadrettet. Principperne skal sætte udviklere og brugere mere fri, og give Microsoft et konkurrence-forsping på nye projekter.

Der vil være fri adgang for udviklere, der opfylder privatlivs- og sikkerhedsstandarder i Microsofts app-butik i fremtiden. Og tech-kæmpen vil ikke kræve, at udviklere bruger et proprietært betalingssystem.

Ovenstående er nogen af de nye markedsprincipper, som Microsoft vil føre i sin app-butik Microsoft Store. Det skriver The Wall Street Journal.

Og det er helt nye toner fra industrien.

Principperne er et svar på bekymringer rejst af app-udviklere og lovgivere, som mener, at app-butikker drevet af techgiganter som Microsoft, Apple og andre lignende aktører hæmmer konkurrencen og tager en alt for høj bid af indtægterne for de enkelte apps til sig selv.

Tidligere har eksempelvis Apple argumenteret for, at man ikke kan stå inde for hverken brugernes sikkerhed eller privatliv, hvis Apple lukker op for andre kanaler end app-butikken App Store på sine enheder.

"Vi er mere fokuserede på at tilpasse os regulering end at kæmpe imod den," siger Microsofts præsident Brad Smith på en møde onsdag.

Smith fortalte også, at han havde set app-butikkens politikker med amerikanske lovgivere og modtaget "en positiv reaktion." Han identificerede ikke disse lovgivere nærmere.

Principperne åbner Microsofts muligheder for at tilbyde sin nye spilbutik på enheder, som den ellers ikke ville kunne være tilstede på.

En anden årsag til, at Microsoft er interesseret i dette lille ryk fra giganternes monopol på markedet, er fordi, at selskabet ønsker at få godkendelse til deres blockbuster-opkøb af Activision Blizzard., der blandt andet er kend for at producere spillet "Call of Duty".

Købet for 68,7 milliarder dollars, som blev annonceret i sidste måned, var den største spilindustriaftale i historien.

"Vores mål er at bygge det, der kaldes en universel butik for spil," siger Smith om målet med opkøbet.

"Med andre ord, en butik, som alle kan få adgang til på enhver enhed på enhver platform for at købe eller downloade ethvert spil, som en udvikler vælger."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere