Artikel top billede

(Foto: 2017 Getty Images / Dave Kotinsky)

Microsoft annoncerer nye markedsprincipper for sin app-butik

Microsoft kommer nu på banen med nogle nye markedsprincipper, som selskabet sætter for sin app-butik fremadrettet. Principperne skal sætte udviklere og brugere mere fri, og give Microsoft et konkurrence-forsping på nye projekter.

Der vil være fri adgang for udviklere, der opfylder privatlivs- og sikkerhedsstandarder i Microsofts app-butik i fremtiden. Og tech-kæmpen vil ikke kræve, at udviklere bruger et proprietært betalingssystem.

Ovenstående er nogen af de nye markedsprincipper, som Microsoft vil føre i sin app-butik Microsoft Store. Det skriver The Wall Street Journal.

Og det er helt nye toner fra industrien.

Principperne er et svar på bekymringer rejst af app-udviklere og lovgivere, som mener, at app-butikker drevet af techgiganter som Microsoft, Apple og andre lignende aktører hæmmer konkurrencen og tager en alt for høj bid af indtægterne for de enkelte apps til sig selv.

Tidligere har eksempelvis Apple argumenteret for, at man ikke kan stå inde for hverken brugernes sikkerhed eller privatliv, hvis Apple lukker op for andre kanaler end app-butikken App Store på sine enheder.

"Vi er mere fokuserede på at tilpasse os regulering end at kæmpe imod den," siger Microsofts præsident Brad Smith på en møde onsdag.

Smith fortalte også, at han havde set app-butikkens politikker med amerikanske lovgivere og modtaget "en positiv reaktion." Han identificerede ikke disse lovgivere nærmere.

Principperne åbner Microsofts muligheder for at tilbyde sin nye spilbutik på enheder, som den ellers ikke ville kunne være tilstede på.

En anden årsag til, at Microsoft er interesseret i dette lille ryk fra giganternes monopol på markedet, er fordi, at selskabet ønsker at få godkendelse til deres blockbuster-opkøb af Activision Blizzard., der blandt andet er kend for at producere spillet "Call of Duty".

Købet for 68,7 milliarder dollars, som blev annonceret i sidste måned, var den største spilindustriaftale i historien.

"Vores mål er at bygge det, der kaldes en universel butik for spil," siger Smith om målet med opkøbet.

"Med andre ord, en butik, som alle kan få adgang til på enhver enhed på enhver platform for at købe eller downloade ethvert spil, som en udvikler vælger."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?