Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Familiefar lukkede ned for al mobilinternet for at stoppe ungernes natteroderi: Nu risikerer han seks måneder i skyggen

Det kan komme til at koste fransk familiefar dyrt, at han tog drastiske metoder i brug for at forhindre teenagersønnerne i at bruge deres mobil-telefoner om natten.

Slentrede du en tur ved de sydfranske strande ved Messanges i nattetimerne, vil du indtil for nogle måneder siden opdage lommer med usædvanlig ringe dækning.

Det udløste en klage fra en lokal teleoperatør til den franske telemyndighed, ANFR, som regulerer de franske frekvensbånd og undersøgte sagen.

Toulouse-afdelingens teknikere rykkede ud og bemærkede et sælsomt mønster, hvor det ved præcist klokken 00:00 midnat blev konstateret, at både mobilnetværk og wifi-netværk satte ud ved en bestemt mobilmast.

Tre timer senere forsvandt det, der hurtigt blev registreret som et såkaldt ’støjsender’-signal, og mobildækningen var igen oppe.

Brug af støjsender-udstyr i Frankrig er dog forbudt, hvilket manden bag frekvens-sløringen, skulle erfare.

Teenage-natteroderi

Den franske telemyndighed skriver, at scrambling-signalet hurtigt blev lokaliseret.

Den efterfølgende morgen bankede politiet på døren.

Herren, der ejede og aktiverede scrambling-udstyret, indrømmede uden at tøve, at udstyret var hans, og at der var tale om en multi-band enhed, der både kunne dæmpe for wifi- og mobilsignaler.

Hvad han samtidig hurtigt kunne belyse, var grunden til, at udstyret kun slørede mellem midnat og 03:00 om morgenen.

Udstyret var ganske enkelt indkøbt og sat op for at forhindre husstandens teenage-sønner i at surfe nettet på deres mobiltelefoner i stedet for at sove.

Radikal og ude af proportioner

Det er imidlertid et middel, som de franske myndigheder stempler som ’radikal og helt ude af proportioner’, da faderen med sit opdragelsesgreb forstyrer al telekommunikation ikke bare i nærområdet, men også kommunens og nabokommunens beboere.

Familiefaren blev gjort opmærksom på, at strafferammen for at forstyrre telekommunikation kan løbe op i seks måneder fængsel og 30.000 euro i bøde, svarende til godt 220.000 kroner. Udstyret blev straks konfiskeret.

Han er i første ombæring blevet pålagt et udrykningsudlæg på 450 euro, godt 3.200 kroner, men sagen er overgivet til den regionale anklagemyndighed i byen Dax.