Artikel top billede

Danske 3Shape udbetaler løn forud til hundredevis af medarbejdere i Ukraine

Tech-virksomheden 3Shape har forudbetalt en månedsløn for sine 370 medarbejdere i Ukraine. Samtidig tilbydes de ansatte at arbejde fra Polen samt at få dækket ekstraudgifter til bolig.

Det danske tech-selskab 3Shape har måtte tage ekstraordinære greb for at sikre sine ukrainske medarbejderes sikkerhed.

Selskabet, der udvikler og sælger 3D-scannere til tandlæger i hele verden, har 370 medarbejdere i Ukraine, og de har nu fået en månedsløn forudbetalt, og samtidig er de blevet tilbudt at arbejde fra Polen og få dækket ekstraudgifter i forhold til bolig, skriver Finans.

"Vi har planlagt hen mod det her gennem en periode og har – også lidt ufrivilligt på grund af pandemien – sørget for at alle medarbejdere kan arbejde fra distancen. Lige nu har vi naturligvis sagt, at den eneste prioritet, de har, er deres og deres familiers sikkerhed," siger Jakob Just-Bomholt, CEO i 3Shape, til Finans.

Selskabet har været til stede i landet gennem 15 år, hvor de ukrainske medarbejdere primært tager sig af kundesupport og udvikling.

Selvom der er udbrudt krig og kampe i flere dele af Ukraine, så fortsætter 3Shapes medarbejdere stadig med at arbejde.

3Shape har dog meddelt overfor medarbejderne, at deres sikkerhed kommer i første række nu, og så må de forretningsmæssige problemstillinger blive varetaget efterfølgende, skriver mediet.

3Shape blev grundlagt i 2000 af Nikolaj Deichmann og Tais Clausen.

De fungerede frem til sommeren 2020 som co-CEO’er, hvor de delte posten som administrerende direktør mellem sig.

I august 2020 trådte de et skridt tilbage og overlod den daglige drift af selskabet til den tidligere Falck-direktør Jakob Just-Bomholt, der fortsat er CEO for 3Shape.

Interlogic tilbyder overflytning til Polen

Det danske outsourcing-selskab Interlogic har omkring 300 it-folk baseret i den vestukrainske by Lviv.

Her har virksomheden ligeledes tilbudt medarbejderne med at flytte til Polen, hvor virksomheden har en afdeling i byen Gdansk tæt på grænsen.

Selvom interessen ikke har været synerligt stor indtil videre, så har virksomheden meddelt, at man vil stå for omkostningerne til overflytningen. Samtidig har Intelogic samlet et hold, der står klar til at modtage folk og hjælpe med arbejdstilladelse, indkvartering og juridisk hjælp.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere