Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Ukraine med bøn til organisationerne bag internettet: Slet alle russiske domæner fra nettet

Skal russiske domæner fjernes fra internettet? Det mener den ukrainske regering. Hos organisationerne som varetager verdens domæner bliver det dog understreget, at det er afgørende at organisationerne bag internettet forbliver neutrale.

Som svar på den russiske invasion af Ukraine appellerer Ukraines vice premierminister Mykhailo Fedorov nu til, at organisationen ICANN, der varetager verdens domæner, sletter alle russiske domæner fra internettet.

Det skriver mediet The Register.

I en mail sendt direkte Göran Marby, der er topchef for ICANN har Mykhailo Fedorov argumenteret for, at Rusland bruger sin internetinfrastruktur til krigspropaganda.

Derfor appellerer han til, at domænerne .ru, su og .рф, der alle er specifikke for Rusland får inddraget deres TLS/SSL-certifikater

”Alle disse tiltag vil hjælpe brugere med at få deres informationer fra troværdige alternative domænezoner og dermed forebygge propaganda og disinformation,” lyder argumentet i Fedorovs mail, hvor han tilføjer:

”Jeg vil derfor venligst anmode jer om at alvorligt at overveje sådanne tiltag og implementere dem hurtigst muligt. Hjælp med at redde menneskeliv i vores land.”

Fem millioner domæner vil forsvinde

Konsekvensen af et sådan tiltag vil ifølge The Register være, at omkring fem millioner domæner på det globale internet vil blive blokeret, og dermed vil det i betragteligt omfang begrænse Ruslands evne til at kommunikere online.

Fra organisationen RIPE Network Coordination Center, der er en af verdens fem regionale internet-registranter, bliver bønnen fra Ukraine dog afvist.

”Det er helt afgørende at RIPE NCC forbliver neutral og ikke tager stilling til hverken indenrigspolitiske konflikter, internationale konflikt eller krig,” skriver Chirstian Kaufmann formand for bestyrelsen i RIPE NCC.