Artikel top billede

(Foto: Michael Parulava)

Rusland lukker nu for borgernes adgang til Instagram

Instagram-brugere i Rusland har fået at vide, at platformen vil være utilgængelig i landet fra 14. marts.

Russiske brugere af Instagram må se sig om efter en ny platform at dele billeder og stories på.

Rusland lukker nemlig mandag ned for det sociale medie.

Det skriver CNN.

Det sker som følge af, at Meta, som ejer Instagram og Facebook, har ændret i sine regler, så brugere i visse lande nu må opfordre til vold mod russiske soldater i Ukraine.

Det har nu ført til, at de russiske myndigheder har meddelt brugerne af platformen, at de bør flytte deres billeder til et andet sted, da det sociale medie bliver lukket.

Blokeringen af det sociale medie vil ramme 80 millioner brugere i landet, skriver mediet.

"Vi er nødt til at sikre borgernes psykologiske sundhed, især børn og unge, for at beskytte dem mod chikane og fornærmelser online," skriver den russiske mediereguleringsmyndighed Roskomnadzor.

Meta og Rusland er i fejde

Metas ændring af reglerne har fået den russiske regering til at bede en domstol i landet om at stemple selskabet som ekstremistisk.

Det skriver Reuters.

Det har nu fået Nick Clegg, der er Global Affairs President hos Met til at svare.

"Hvis vi anvendte vores standardindholdspolitikker uden nogen justeringer, ville vi nu fjerne indhold fra almindelige ukrainere, der udtrykte deres modstand og raseri mod de invaderende militærstyrker, hvilket med rette ville blive betragtet som uacceptabelt," skriver han til mediet.

Han understreger, at Meta intet har imod den russiske befolkning, og at hadefulde ytringer mod civile russere stadig ikke er tilladt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere