Artikel top billede

(Foto: Michael Parulava)

Rusland lukker nu for borgernes adgang til Instagram

Instagram-brugere i Rusland har fået at vide, at platformen vil være utilgængelig i landet fra 14. marts.

Russiske brugere af Instagram må se sig om efter en ny platform at dele billeder og stories på.

Rusland lukker nemlig mandag ned for det sociale medie.

Det skriver CNN.

Det sker som følge af, at Meta, som ejer Instagram og Facebook, har ændret i sine regler, så brugere i visse lande nu må opfordre til vold mod russiske soldater i Ukraine.

Det har nu ført til, at de russiske myndigheder har meddelt brugerne af platformen, at de bør flytte deres billeder til et andet sted, da det sociale medie bliver lukket.

Blokeringen af det sociale medie vil ramme 80 millioner brugere i landet, skriver mediet.

"Vi er nødt til at sikre borgernes psykologiske sundhed, især børn og unge, for at beskytte dem mod chikane og fornærmelser online," skriver den russiske mediereguleringsmyndighed Roskomnadzor.

Meta og Rusland er i fejde

Metas ændring af reglerne har fået den russiske regering til at bede en domstol i landet om at stemple selskabet som ekstremistisk.

Det skriver Reuters.

Det har nu fået Nick Clegg, der er Global Affairs President hos Met til at svare.

"Hvis vi anvendte vores standardindholdspolitikker uden nogen justeringer, ville vi nu fjerne indhold fra almindelige ukrainere, der udtrykte deres modstand og raseri mod de invaderende militærstyrker, hvilket med rette ville blive betragtet som uacceptabelt," skriver han til mediet.

Han understreger, at Meta intet har imod den russiske befolkning, og at hadefulde ytringer mod civile russere stadig ikke er tilladt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere