Artikel top billede

Danske 3Shape stormer frem med nyt regnskab – ejerne har modtaget over en milliard i udbytte

Det danske teknologiselskab 3Shape går fremad på alle parametre ved seneste regnskab, og ejerne har nu modtaget over en milliard kroner i udbytte (Opdateret).

(Artiklen er opdateret med yderligere informationer.)

Succesfirmaet 3Shape, som producerer 3D-scannere til tandpleje, er kommet med regnskab, og det må siges af gå fremad. Omsætningen stiger 50 procent og lander på 2,6 milliarder, og overskuddet rammer 705 millioner kroner.

Det skriver Børsen.

"Vi er ganske tilfredse med resultatet for 2021 og den flotte fremgang på alle parametre. Det viser, at 3shape er tilbage på vækstsporet og understreger det betydelige potentiale, der er for at digitalisere arbejdsgangene ude i tandlægeklinikkerne," udtaler Jakob Just-Bomholt, adm. direktør for 3Shape i en pressemeddelse.

Han uddyber, at selskabet nu vil øge sine investeringer med 30 procent i forhold til forskning og udvikling inden for tandlægers digitalisering.

De to stiftere Tais Clausen og Nikolaj Deichmann ejede ved årsskiftet 96 procent af aktierne i 3Shape, og virksomhedens ejerkreds har samlet fået udbetalt et udbytte på 1068 millioner kroner, skriver Børsen.

Tilbage i januar gk et salg igennem, hvor 3Shape solgte 20 procent af akierne til den svenske kapitalfond EQT.

Dengang lagde kapitalfonden ‘mere end’ fire milliarder kroner på bordet for aktieposten, da den endelige vurdering af 3Shape er landet på omkring 22 milliarder kroner.

Selskabet har omkring 1.600 medarbejdere.

Ukraine spøger

Selvom direktøren er tilfres med resultatet undertreger han, at det blegner i forhold til den nuværende situation i Ukraine, hvor 3Shape har 370 ansatte.

"Resultaterne for 2021 står i skyggen af den russiske invasion af Ukraine, der har ramt vores 370 kolleger i Kyiv. Alle medarbejdere i 3Shape har været dybt berørt af, at kolleger pludselig er fanget midt i en krig. Vi tager naturligvis skarpt afstand fra den russiske invasion, og vi har taget en række initiativer for at støtte vores ansatte og deres familier i Ukraine." siger Jakob Just-Bomholt i meddelelsen.

Selskabet har blandt andet tidligere sørget for at forudbetale løn til deres ansatte i landet og har tilbudt dem at arbejde fra Polen få dækket ekstraudgifter i forhold til bolig.

"Vi har planlagt hen mod det her gennem en periode og har – også lidt ufrivilligt på grund af pandemien – sørget for at alle medarbejdere kan arbejde fra distancen. Lige nu har vi naturligvis sagt, at den eneste prioritet, de har, er deres og deres familiers sikkerhed," har Jakob Just-Bomholt sagt til mediet til Finans.

Forlig med Align

En ting, der til gengæld glæder direktøren, er, at 3Shape i februar har indgået et forlig med den amerikanske konkurrent Align. De to selskaber har kæmpet i retten siden 2017 vedrørende patentrettigheder.

I meddelelsen siger Jakob Just-Bomhol, at forliget ikke vil få væsentlig betydning for væksten fremadrettet, eftersom 3Shape allerede havde adgang de væsentlige markeder, han er tilfreds med ikke længere at skule bruge rssourcer på dyre retssager.