Artikel top billede

(Foto: The Presidential Office of Ukraine)

Computerworld støtter ukrainske medier sammen med andre nordiske techmedier

Lødig journalistik er særdeles vigtig i en krig, som ikke alene føres med krudt og kugler på slagmarken, men også med sandheder og løgne på internettet. Derfor støtter fem nordiske teknologimedier nu sammen Creators Medias fundrasing.

I det øjeblik russerne rykkede ind i Ukraine, rykkede annoncørerne ud af det ukrainske Creators Media Group, der er en af landets største udgivere af tech medier og står bag medierne Highload, ITC.ua og MC.Today.

Siden har chefredaktør Vera Chernysh kæmpet for at holde mediegruppens i alt 40 journalister på lønningslisten og sikre fortsat udgivelse af medierne - nu med artikler, der har relevans for de ukrainske læsere i en krigstid.

Selv er Vera Chernysh nu i Portugal og herfra holder hun kontakten med journalisterne, der i dag er spredt rundt i Europa - flere af dem er fortsat i Ukraine også i nogle af værst ramte områder, fortæller hun til Teknologiens Mediehus.

Creators Media Groups forretningsgrundlag hviler normalt på annoncer og advertorials, men med krigens indtræden er tæppet fuldstændig trukket væk under medieforretningen. Nu forsøger Vera Chernysh at holde den i gang via fundraising, så journalisterne kan sikres løn - ifølge hende den største udfordring lige nu - og fortsætte deres journalistiske arbejde.

Lødig journalistik er særdeles vigtig i en krig, som ikke alene føres med krudt og kugler på slagmarken, men også med sandheder og løgne på internettet. Og i vor tid har også tech journalister med forståelse for bl.a. moderne våben og cyberkrig en væsentlig rolle.

Derfor er fem nordiske teknologimedier gået sammen for at støtte Creators Medias fundrasing. Fra Danmark: Computerworld og Teknologiens Mediehus. Fra Norge TU og fra Sverige er Ny Teknik med til at støtte økonomisk.

Interesserede kan selv bidrage via dette link