EU godkender IBM's køb af Mærsk Data

IBM's køb af Mærsk Data og DM Data vil ikke ødelægge den sunde konkurrence på markedet for it-service, konkluderer EU-Kommissionen, som giver grønt lys til handlen til mellem 3,5 og fire milliarder kroner. Dermed er vejen banet for den største it-fusion i Danmark nogensinde.

EU-Kommissionen har givet grønt lys til IBM's køb af Mærsk Data og driftsselskabet DMdata i parternes opsigtsvækkende handel til mellem 3,5 og fire milliarder kroner.

Ifølge en meddelelse har EU-Kommissionens granskning af handelen og dens indflydelse på markedet ikke ført til nogen forbehold.

Kommissionen vurderer således, at markedet for it-services også efter IBM's overtagelse af de to selskaber vil være præget af sund konkurrence, og at slut-brugerne fortsat vil have adgang til mange forskellige leverandører.

Gigant på det danske marked

IBM og Mærsk Data annoncerede overtagelsen i midten af august.

Med købet får IBM en samlet omsætning på it-service på omkring seks milliarder kroner herhjemme og bliver en gigant på det danske marked med en markedsandel på omkring 30 procent.

Såvel Mærsk Data som IBM og DM Data er blandt de fem største it-service-leverandører herhjemme med IBM som markedsførende.

Derfor fører købet til en voldsom konsolidering af markedet.

A.P Møller-Mærsk valgte at sælge datterselskabet Mærsk Data, fordi datterselskabet har brug for betydelige nyinvesteringer og opkøb, hvis det fremover skal være i stand til at betjene det danske rederi.

DM Data - som indtil købet var ejet af Mærsk Data (45 procent), Danske Bank (45 procent) og WM-data (10 procent) - blev etableret for syv år siden ved at sammenlægge it-driften hos Mærsk Data og Danske Bank.

Datterselskabet Mærsk Data Defence er ikke en del af aftalen og bliver derfor i A.P. Møller-Mærsk.

Med købet vil IBM overtage it-serviceopgaver for A.P Møller-Mærsk og Danske Bank.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere