Artikel top billede

(Foto: Francois Genon)

EU og USA vil indgå i en fælles indsats mod chipmangel – nyt varslingssystem er på vej

Chipkrisen hærger stadig, og nu er EU og USA i gang med en fælles indsats for at komme problemet til livs og undgå, at Europa og USA skal ud i et ræs om ressourcerne.

Chipkrisen skaber pres på mange sektorer verden rundt. Og USA og EU vil nu indgå en aftale, hvor parterne vil forsøge at undgå et "subsidiekapløb", mens de kæmper for at øge produktionen af ​​knappe semiconductere.

Det skriver Reuters.

"Du vil se os annoncere en transatlantisk tilgang til semiconductor-investeringer, der sigter mod at sikre forsyningssikkerhed," lyder det i en melding fra Det Hvide Hus ifølge mediet.

Selve annonceringen af initiativerne og yderligere detaljer lader dog vente på sig og vil blive meldt ud ved det andet møde med Trade and Technology Council (TTC) mellem EU og USA, som finder sted søndag og mandag i Paris.

TTC annoncerede sidste år, at der ville ske et øget transatlantisk samarbejde for at styrke området inden for semiconductere.

Både USA og EU har intentioner om at tilskynde til chipinvesteringer og at "gøre det på en koordineret måde og ikke blot tilskynde til et subsidiekapløb," lyder det i meldingen.

En ting, der dog bliver nævnt er, at der skal udarbejdes et varslingssystem, som skal lokalisere og adressere forstyrrelser i forsyningskæden til semiconductere.

Derudover vil der i samme ombæring blive annonceret en aftale, som har til formål at bekæmpe desinformation fra russisk side om krigen i Ukraine.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

Optum Computational Engineering ApS

SW developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere