Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Francois Genon)

EU og USA vil indgå i en fælles indsats mod chipmangel – nyt varslingssystem er på vej

Chipkrisen hærger stadig, og nu er EU og USA i gang med en fælles indsats for at komme problemet til livs og undgå, at Europa og USA skal ud i et ræs om ressourcerne.

Chipkrisen skaber pres på mange sektorer verden rundt. Og USA og EU vil nu indgå en aftale, hvor parterne vil forsøge at undgå et "subsidiekapløb", mens de kæmper for at øge produktionen af ​​knappe semiconductere.

Det skriver Reuters.

"Du vil se os annoncere en transatlantisk tilgang til semiconductor-investeringer, der sigter mod at sikre forsyningssikkerhed," lyder det i en melding fra Det Hvide Hus ifølge mediet.

Selve annonceringen af initiativerne og yderligere detaljer lader dog vente på sig og vil blive meldt ud ved det andet møde med Trade and Technology Council (TTC) mellem EU og USA, som finder sted søndag og mandag i Paris.

TTC annoncerede sidste år, at der ville ske et øget transatlantisk samarbejde for at styrke området inden for semiconductere.

Både USA og EU har intentioner om at tilskynde til chipinvesteringer og at "gøre det på en koordineret måde og ikke blot tilskynde til et subsidiekapløb," lyder det i meldingen.

En ting, der dog bliver nævnt er, at der skal udarbejdes et varslingssystem, som skal lokalisere og adressere forstyrrelser i forsyningskæden til semiconductere.

Derudover vil der i samme ombæring blive annonceret en aftale, som har til formål at bekæmpe desinformation fra russisk side om krigen i Ukraine.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere