Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: Francois Genon)

EU og USA vil indgå i en fælles indsats mod chipmangel – nyt varslingssystem er på vej

Chipkrisen hærger stadig, og nu er EU og USA i gang med en fælles indsats for at komme problemet til livs og undgå, at Europa og USA skal ud i et ræs om ressourcerne.

Chipkrisen skaber pres på mange sektorer verden rundt. Og USA og EU vil nu indgå en aftale, hvor parterne vil forsøge at undgå et "subsidiekapløb", mens de kæmper for at øge produktionen af ​​knappe semiconductere.

Det skriver Reuters.

"Du vil se os annoncere en transatlantisk tilgang til semiconductor-investeringer, der sigter mod at sikre forsyningssikkerhed," lyder det i en melding fra Det Hvide Hus ifølge mediet.

Selve annonceringen af initiativerne og yderligere detaljer lader dog vente på sig og vil blive meldt ud ved det andet møde med Trade and Technology Council (TTC) mellem EU og USA, som finder sted søndag og mandag i Paris.

TTC annoncerede sidste år, at der ville ske et øget transatlantisk samarbejde for at styrke området inden for semiconductere.

Både USA og EU har intentioner om at tilskynde til chipinvesteringer og at "gøre det på en koordineret måde og ikke blot tilskynde til et subsidiekapløb," lyder det i meldingen.

En ting, der dog bliver nævnt er, at der skal udarbejdes et varslingssystem, som skal lokalisere og adressere forstyrrelser i forsyningskæden til semiconductere.

Derudover vil der i samme ombæring blive annonceret en aftale, som har til formål at bekæmpe desinformation fra russisk side om krigen i Ukraine.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere