Artikel top billede

(Foto: GN Store Nord)

Nomineret til Årets CIO 2022: Med CIO Ann Fogelgren i spidsen har GN skudt gang i kæmpe digital omstilling: Kursen er sat mod cloud

Nomineret til Årets CIO 2022: I begyndelsen af 2021 blev Ann Fogelgren ny CIO hos GN Store Nord, der har skudt gang i kæmpe cloud-omstilling krydret med en række ERP-projekter i GN’s store divisioner. "Det har været en meget travl tid," fortæller hun.

CIO Ann Fogel­gren har i knap halvandet år ledet en hæsblæsende digital transformation af den gamle danske industrikoncern GN Store Nord.

GN har ikke blot sat gang i en kæmpe cloudovergang til Microsoft Azure. Også store ERP-projekter i GN’s divisioner Hearing og Audio er sat i søen, hvor der skal opgraderes til Microsoft Dynamics 365.

GN’s it-organisation på omkring 250 ansatte har derfor heller ikke manglet opgaver at kaste sig over i Anne Fogelgren første tid.

"Det har været en meget travl tid. De digitale ambitioner hos GN er mange og store," siger hun.

Ann Fogelgren fortæller, at der med hendes ankomst til GN for alvor er blevet skudt gang i den digitale transformation. Først og fremmest består den af en større cloud-transformation i fuld skala til Microsoft Azure understøttet af multi-cloud.

"Den del har vi brugt rigtig meget tid på. Vi vil gerne inden året er omme have flyttet alt det til cloud, som giver mening."

Jonglerer med flere ERP-projekter på samme tid

Oven i cloud-omfavnelsen har GN som del af den digitale omstilling kastet sig ud i flere større ERP-projekter.

GN-divisionerne Hearing og Audio kommer fra henholdsvis en Navision- og AX-verden, men er i dag i fuld gang med at blive flyttet over i Microsoft Dynamics 365.

"Vi har skullet løbe rigtig stærkt i it. GN satser benhårdt på at digitalisere alt fra kundeoplevelsen til de administrative processer, og det sætter et stort drive i hele organisationen," fortæller hun.

De notorisk svære ERP-projekter er hos GN forløbet solidt. Først og fremmest fordi projekterne ikke er kørt alene af it-afdelingen, fortæller Ann Fogelgren.

"ERP-programmer er jo et forretningsprojekt, og det vigtigste er, at forretningen er med til at drive det. Det er lykkes godt hos os. Vi har kørt det i fællesskab hele vejen rundt, og rent fysisk sidder it og forretning sammen i projekterne," siger Ann Fogelgren.

Oven i de store projekter foretog GN et milliardopkøb af gaming-selskabet SteelSeries i oktober. En analyse af, hvordan det skal integreres i GN, er nu også sat i gang.

Winning the war of talent

Der er sket meget i den korte tid, Ann Fogelgren har været hos GN, der i dag betragter sig selv som et tech-selskab.

Vigtigst af alt fremhæver hun dog mange små sejrer som udslagsgivende for at skubbe den digitale rejse hos GN fremad. Ikke mindst er der sket små ændringer i kultur, processer og hele forandringsledelsen, forklarer hun.

"Det er alt fra, at vi på personalesiden er lykkedes med at hyre mange gode mennesker til at få opbygget en kultur, hvor vi tør mere. Historisk er det ofte processiden, der er den sværeste. Men vi er kommet godt i gang med at få rykket it-organisationen mod mere agilitet," siger hun.

"Og så er vi ikke mindst lykkes med at få sat retning på en meget aggressiv cloud-transformation."

De største udfordringer for hende har ligesom for mange andre været at sikre dygtige kompetencer, og nok af dem.

Hele personalesiden og rekruttering kommer også fremover til at stå højt på Ann Fogelgrens agenda. Hun kalder opgaven "Winning the war of talent."

"Det kæmper vi alle sammen med. Vi skal virkelig fokusere og prioritere vores indsats for at finde de rette mennesker og de nye typer kompetencer. Det er klart en udfordring," siger hun.

"Vi skal være flere i it-organisationen. Jeg tror på, at man skal have viden internt, og vores digitale ambitioner fordrer, at flere leverer, og at vi hele tiden fornyer os."

Ann Fogelgren har tidligere været nomineret til Årets CIO af Computerworld, IDC og Dansk IT. Nomineringen fik hun for sin store cloud-omstilling hos dagbladet Børsen.

Ann Fogrelgren er en af de fem nominerede til titlen som Årets CIO 2022. Du kan lære alle kandidaterne bedre at kende i computerworlds to interviews med de fem nominerede til titlen: