Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: MIKAEL RIECK)

Ann Fogelgren efter kåring til Årets CIO 2022: "Det er fuldstændig uventet og chokerende. Jeg vidste næsten ikke, hvad jeg skulle sige"

Interview: Vinderen af Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN var berørt og overrasket, da det var hendes navn, der rungede ud af højtalerne til årets stort anlagte Årets CIO-arrangement. Computerworld fangede Ann Fogelgren, første kvindelige vinder af prisen nogensinde, kort efter. "Vi skal fejre det sammen i it, at vi er kommet så langt. Det er starten på en god rejse."

Midt i bilmuseet Haaning Collection foran et væld af imponerende veteranbiler og tidligere og nuværende danske top-CIO'er er chefredaktør for Computerworld Lars Jacobsen kommet til det, alle har ventet på.

Vinderen af årets CIO 2022.

"Det som kendetegner vinderen af Årets CIO anno 2022 er hendes ekstraordinære strategiske fokus rettet mod kunder, forretning og organisationen. Hun har løftet it til et nyt strategisk niveau, som giver respekt og genlyd."

"Det fokus, og de resultater, som det har skabt, betyder, at Ann Fogelgren fra GN er Årets CIO 2022."

Med de ord blev Ann Fogrelgren hædret med prisen, som Computerworld, IDC og Dansk IT for 17. år i træk uddelte.

Uventet og chokerende

Computerworld fangede Ann Fogelgren kort efter klapsalverne. Og hun var tydeligvis berørt af hele situationen også over at være den første kvinde til at vinde prisen nogensinde.

"Det er fuldstændig uventet og chokerende. Jeg vidste næsten ikke, hvad jeg skulle sige. Jeg er ekstremt stolt," lød hendes første ord.

"Det er en kæmpe ære specielt også at være den første kvinde, der vinder prisen. Jeg håber, det inspirerer andre. Det er det hele værd, hvis det kan flytte det mindste."

Ann Fogelgren modtog onsdag aften den prestigefyldte pris, som hun dermed overtager fra Morten Christiansen, der løb med prisen i 2021.

Kort inden Computerworld mødte den stolte nyslåede årets CIO modtog Ann Fogelgren prisen på scenen. Hun takkede hele holdet fra GN og sine mednominerede, men brugte også anledningen til at tale om 'the pink elefant', som hun sagde det.

"Jeg håber, det kan være med til at inspirere kvinder og diversitet i fremtiden. At se deres muligheder i industrien. Det tror jeg, vi alle trænger til midt i denne 'war of talent'. Tusinde tak. Det havde jeg ikke regnet med," sagde hun.

Her er landets fem bedste CIO'er

Ann Fogelgren slog på målstregen de øvrige fire nominerede til Årets CIO.

Det var Peter Lykke Egelund fra Kombit, Susanne Schustin fra Blue Water Shipping, Klaus Larsen fra Region Nordjylland og Susanne Thorskov Hansen fra Hempel.

De fire kan dog bryste sig med, at de er blandt de fem bedste it-topchefer i landet lige nu og på mange måder toneangivende for, hvordan den moderne CIO ser ud i dag.

Det er kompetencerne der gælder

Foran en ældre rød Lamborghini satte Ann Fogelgren lidt flere ord på det at være blevet den første kvinde til at vinde Årets CIO.

Hun pointerede, at det altid skal være kompetencerne, der vægter tungest.

"Men vi ser generelt flere kvinder gå ind i rollen nu, så der er et større felt. Vi er kommet for at blive, og det, synes jeg, er rigtig godt. Jeg håber det kan trigge en effekt."

Hvad kan du ellers bruge prisen til Ann?

"Det er en kæmpe cadeau til min organisation, at de gør et fantastisk stykke arbejde. Det er ikke kun mig. Det er en anerkendelse af GN som helhed. Også til min chef, som støtter, at vi kan få flyttet os."

"Vi er i gang med ekstremt mange ting, som vi skal fortsætte med. Men det handler også om at drive en kulturforandring i it. Vi skal ud og turde mere og få endnu mere fart på sammen med forretningen."

Og Ann, hvor skal prisen så stå henne?

"Jeg havde jo ikke troet, at den skulle med mig hjem. Det havde jeg ikke turde drømme om. Men kontoret er måske et godt sted, som kan symbolisere, at vi står sammen. Det tror jeg er et godt sted, så andre også kan nyde den."

Kommer du til at markere det internt i GN?

"Nu skal jeg lige synke det. Jeg er jo faktisk ikke så vild med at stå og snakke og fremhæve mig selv, hvilket måske er lidt mærkeligt, når jeg står med den her pris. Men jeg tænker, at vi skal fejre det sammen i it. Nu er vi kommet så langt her. Det er starten på en god rejse," siger Ann Fogelgren.