Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Her er Danmarks fem bedste CIO'er: De er nomineret til prisen som Årets CIO

Årets CIO 2022: Danmarks bedste it-direktør skal findes blandt dette års fem nominerede til prisen som Årets CIO 2022. Computerworld er endnu engang med til at uddele den prestigefyldte pris.

Prisen som Danmarks bedste CIO skal endnu engang uddeles, når Computerworld sammen med IDC og Dansk IT for 17. gang uddeler prisen.

Denne gang skal vinderen findes blandt fem nye nominerede, der i årets løb har udmærket sig med hver deres større it-projekt hos en række danske virksomheder og myndigheder.

Sidste år løb Morten Holm Christiansen med prisen som Årets CIO for sit arbejde hos supermarkedsgiganten Coop.

Få uger efter skiftede han job til CDO/CIO i Haldor Topsøe, hvor han allerede har sat gang i en stribe nye it-projekter.

“Det er nyt for Coop at blive tænkt på som en teknologivirksomhed, så det blev modtaget som en anerkendelse af, at det er den retning Coop har været på de senere år,” lød det fra Morten Holm Christiansen sidste år, om hvordan prisen var blevet modtaget blandt hans kollegaer.

De fem nominerede til Årets CIO 2022 er:

- Peter Lykke Egelund, CIO hos Kombit.

- Ann Fogelgren, CIO hos GN.

- Susanne Schustin, CIO hos Blue Water Shipping.

- Klaus Larsen, it-direktør hos Region Nordjylland.

- Susanne Thorskov Hansen, Vice President og CIO hos Hempel.

Herunder kan du læse en kort præsentation fra hver af kandidaterne:

Peter Lykke Egelund, CIO hos Kombit

Peter Lykke Egelund har sin passion for projekter og for de mennesker, der får dem til at lykkes.

Han går forrest og skubber altid projektteamet frem i dets velfortjente rampelys. Og når udfordringerne nogle gange rammer, er han altid den første til at tage ansvaret på sine skuldre.

Igennem årene Peter Lykke Egelund været en af Kombits absolutte frontfigurer i arbejdet med kommunernes succesfulde monopolbrud, der er et af Danmarks største it-programmer med indkøb, implementering og forvaltning af en ny fælleskommunal it-infrastruktur og en lang række store samfundskritiske it-løsninger.

I sit daglige arbejde er bæredygtighed, diversitet og forretningsværdi definerende for Peter Lykke Egelunds tilgang til sin rolle som CIO for Kombit.

Peter Lykke Egelund er en rollemodel i forhold til vidensdeling. Han er et velkendt ansigt inden for offentlig it og tager altid imod invitationer fra netværk, konferencer og andre, som vil sætte hans viden og holdinger i spil.

Susanne Schustin, CIO hos Blue Water Shipping

Da Susanne Schustin blev udnævnt som CIO hos Blue Water Shipping i 2020 kom hun til at designe og lede en digital transformation i kølvandet på et omfattende cyberangreb. Selvom selve angrebet ikke var succesfuldt, påvirkede det alligevel hele it landskabet kraft.

Derfor satte Susanne Schstin gang i en Build-Back-Better-øvelse til en komplet nyimplementeret og moderniseret infrastruktur.

Her stod hun i spidsen for at skabe et optimeret applikationslandskab, der blev leveret i en agil-model, med cloud-baseret API management, nye kundevendte løsninger og et zero-trust sikkerhedsparadigme.

Alt dette blev leveret med fuldt fokus på resten af forretning, der undervejs i genopbygningen efter cyberangrebet leverede sit tredje bedste resultat nogensinde.

Før Susanne Schustin kom til Blue Water Shipping har hun drevet en it-understøttet forretningsudvikling i tre årtier i Nordea, Microsoft, E&Y, Accenture og Deloitte. Susanne Schustin er cand.comm. med en tillægsuddannelse fra ITU.

Ann Fogelgren, CIO hos GN

Ann Fogelgren er ambassadør for den nye CIO-lederrolle.

Som en integreret del af forretningen, er hendes udgangspunkt kunden, og hendes organisatoriske værktøjer for at opnå succes er digitaliserings transformation, innovation, og mangfoldighed.

At lykkes som CIO kræver, at man er multidisciplinær, at man holder fokus på den teknologiske modernisering, driver den agile proces-transformation og samtidig skubber på en kulturforandring baseret på diversitet, inklusion og mod.

Ann Fogelgren har sikret de fundamentale byggesten på den digitale transformation og er klar til at accelerere den digitale rejse for at styrke og udvikle GN i et udfordrende marked.

I 2018 var Ann Fogelgren også nomineret til Årets CIO for hendes arbejde hos Dagbladet Børsen.

Klaus Larsen, it-direktør hos Region Nordjylland

Klaus Larsen er som CIO i Region Nordjylland ansvarlig for Regionens digitalisering samtidig med, at han er ansvarlig for sikker og stabil drift i et komplekst og forretningskritisk systemlandskab, der favner både lokalt, fællesregionalt og nationalt.

Inden var Klaus Larsen COO med ansvar for it-drift, forvaltning og support i Region Nordjylland

Som CIO er Klaus Larsen med til at føre Region Nordjyllands ambitioner om at udnytte digitalisering til at transformere og modernisere det nordjyske sundhedsvæsen.

Regionens hospitaler er for nyligt overgået til NordEPJ og har i den forbindelse erstattet fem gamle systemer, der indtil da har håndteret opgaven. En modernisering som blandt andet skal sikre understøttelse af regionens nuværende og fremtidige forretningsmål.

Klaus Larsen er medlem af regionens Strategiske Sundhedsledelse og refererer til direktionen, og har mange års erfaring med ledelse i Region Nordjylland.

I år kan Klaus Larsen fejre 25 års jubilæum og har i hele sin karriere arbejdet med digitalisering i det offentlige.

Susanne Thorskov Hansen, Vice President og CIO hos Hempel

De seneste to et halvt år har Susanne Thorsskov Hansen været CIO og Group Vice President hos Hempel.

Hun vil den digitale verden på grund af den enorme værdi teknologi kan skabe for en forretning.

Derfor handler rollen som CIO for Susanne Thorsskov Hansen om hver eneste dag at læne sig ind i det arbejde med liv og sjæl.

Susanne Thorsskov Hansen har en lang karriere hos shippinggiganten Mærsk bag sig, men blev i september 2017 it-executive hos Nordea med ansvaret for bankens teknologioperationer og -support.

I dag står hun i spidsen for it-organisationen hos den mere end 100 år gamle danske milliardvirksomhed Hempel, der er til stede i mere end 80 lande.

Gennem digitale muligheder står Susanne Thorsskov Hansen i spidsen for at udbrede Hempels fysiske produkter til nye services og data til gavn for kunderne.

Samtidig har hun udrullet et ERP-projekt til hele virksomheden, der er på en vækstrejse, som betyder, at forretninger i flere lander skulle ombord på projektet uden at forstyrre forretningen.

Du kan læse mere om titlen som Årets CIO og se de tidligere vinderen på hjemmesiden https://aaretscio.dk.

Er du selv CIO eller it-direktør kan du også se, hvordan du kan deltage i kåringen 8. juni.