Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Computerworld)

Elon Musk med barsk besked til Tesla-ansatte: Mød op på kontoret eller bliv fyret

De ansatte hos Tesla skal møde ind på arbejde i 40 timer om ugen, hvis de ikke vil fyres, lyder det fra Tesla-stifteren Elon Musk.

Teslas ansatte kan godt fortsætte med at arbejde hjemmefra.

Men hvis det skal være som Tesla-ansatte så kræver det, at de som minimum også tilbringer mindst 40 om ugen på den fysiske arbejdsplads.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters med henvisning til et memo, som Elon Musk har udsendt til de ansatte hos Tesla.

”Alle der ønsker at arbejde remote må som minimum være tilstede på kontoret i 40 timer om ugen eller sige deres job op,” lyder det ifølge Reuters i memoet.

Tilbagevenden skaber kontroverser

Tesla er således blot en af flere store tech-virksomheder, hvor medarbejdernes tilbagevenden til kontorerne har været genstand for kontroverser.

Eksempelvis har Apple af flere gange måtte udskyde de ansattes tilbagevenden til kontoret, og da selskabets AI-chef Ian Goodfellow for nylig sagde sit job op skete ifølge erhvervsmediet Bloomberg med en kritik af selskabets krav om øget fysisk fremmøde.

“Jeg er af den klare overbevisninger, at mere fleksibilitet vil være den bedste politik for mit team,” lød ifølge flere medier i hans afskedsmail.

Hos den danske app-bank Lunar har de oven på pandemien også gjort en ekstra indsats for at gøre kontorlivet sjovere og få de ansatte til at møde ind på kontoret. Det kan du læse mere om i denne artikel:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere