Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Intel forlanger 4,5 milliarder kroner i erstatning fra EU efter annulleret kæmpe-bøde

Intel forlanger 4,5 milliarder kroner at EU, som Intel mener skal dække renteomkostningerne til den kæmpe-bøde, som EU først gav til Intel og siden tilbage.

Intel vil have EU til at lægge 593 millioner euro - omkring 4,5 milliarder kroner - på bordet til dækning af de renteomkostninger, som Intel har haft på grund af EU.

Kravet kommer et halvt års tid efter, at EU blev tvunget til at trække den kæmpebøde på en milliard euro tilbage, som EU gav Intel helt tilbage i 2009.

EU blev tvunget til at trække bøden tilbage på grund af en række fejl og mangler i anklagen, som senere blev afdækket.

Det fik her EU til at returnere bøden til Intel.

I 2009 fik Intel bøden på grund af konkurrenceforvridning, da EU mente, at Intel havde presset AMD ud af det europæiske marked.

Ifølge Reuters har den europæiske domstol netop åbnet for, at selskaber kan få dækket deres rente-omkostninger, hvis monopol-sager annulleres.

Intel erklærer dog, at EU hidtil har afvist at betale noget som helst, hvilket altså nu får selskabet til at gå rettens vej.

Intel peger på, at kravet er baseret på den europæiske centralbanks refinansierings-rente i maj 2009 på 1,25 procent stigende til 3,5 procent fra august 2009 og fratrukket 38 millioner euro, som allerede er betalt af EU.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere