OVERBLIKDramatisk dag i retten: 34-årig tilstår datatyveri mod Netcompany

Artikel top billede

(Foto: Jakob Schjoldager)

Krigen i Ukraine øger risikoen for cyberangreb mod Danmark

Danske virksomheder og myndigheder er blevet mere udsatte efter, at Rusland invaderede Ukraine, lyder det fra Center for Cybersikkerhed i en ny trusselsvurdering.

Risikoen for cyberangreb mod danske interesser er streget betragteligt efter, at Rusland har invaderet nabolandet Ukraine.

Det vurderer Center for Cybersikkerhed i sin årlige trusselsvurdering, skriver nyhedsbureauet Ritzau.

”Det betyder, at fra det var mindre sandsynligt, at danske virksomheder og myndigheder ville blive udsat for cyberaktivistiske angreb, så er det nu muligt, siger Mark Fiedel, chef for Center for Cybersikkerheds analyseafdeling, til Ritzau.

Han påpeger eksempelvis, at prorussiske grupper har udført angreb på både private virksomheder og myndigheder i Polen, Tjekkiet og Baltikum.

På dagen hvor Rusland invaderede Ukraine, advarede den danske it-sikkerhedsekspert Peter Kruse også de danske virksomheder om den øgede risiko for cyberangreb.

"Op med de digitale barrikader. Når Putin taler om aktioner, vi aldrig har set før, behøver det ikke nødvendigvis at være nukleare og dommedags retorik, men derimod angreb mod infrastruktur og kommercielle interesser," skrev han på Twitter.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere