Artikel top billede

Lade etuiet er ikke større end mange normale in-ear hovedtelefoner. Til gengæld må du have USB-donglen ved siden af. (Foto: Peter Hyldahl / Computerworld)

Test: Hovedtelefoner til både gaming og musik, lyder som et potentielt misk-mask - men Epos GTW 270 er ikke noget dumt bud på et headset der virker til begge discipliner

Et hybrid in-ear true Wireless hovedtelefon – jeg kan næsten høre marketingsfolkene klappe sig selv på ryggen, for at opfinde et nyt salgs argument. Men i virkelighedens verden bevæger GTW 270 sig faktisk hjemmevant i begge lejre.

Et in-ear headset til gaming er det nye sort, og vi har da allerede haft et sæt på testbænken. De udmærker sig generelt ved at være lidt større end gennemsnittet og ikke mindst have en dongle sender/modtager, så der ikke opstår forsinkelse i lyden. Som du kan risikere med ren Bluetooth tilslutning.

Epos har også Bluetooth, så du kan tilslutte din telefon på normal vis. Så alt er godt – ikke mindst fordi de er prismæssigt i den bedre ende for genren.

Du skal slippe med 1.599 kroner for herligheden. Ikke billigt, men OK for den kvalitet, der alt i alt leveres.

Perfekt størrelse

Normalt er et gaming in-ear headset noget der fylder. Her udmærker Epos sig ved kun at være lidt større end gennemsnittet. Bevares, de fylder øret ud, men stikker ikke meget ud.

De sidder ganske rart og også godt fast i de fleste ører. De lukker derfor også godt af for lyde udefra alene via konstruktionen i øret. Og det må du nøjes med, da du ikke har aktiv støjreduktion indbygget.

De opleves som sagt behagelige, men har ikke den gummi-lignende overflade, som mange af markedets bedste har. De opleves ikke varme eller ubehagelige, men du glemmer heller ikke de er i. Du kan mærke dem mere end de bedste in-ear modeller.

Ikke perfekt betjening

Der parres via lade etuiet og batterilevetiden er omkring de 5 timer – 20 timer med etuiet. Ikke imponerende, men dog godkendt.

Desværre er der ikke blevet plads til donglen i etuiet. Det betyder et mindre lade etui end konkurrenter med lignende løsning. Men også, at du hurtigt kan glemme at få den med.

Der parres til gengæld hurtigt til Bluetooth og helt uproblematisk let til USB-donglen. Denne er USB-C men kan benyttes med adapter.

Betjening af hovedtelefonen er ret mangelfuld hvis du er vant til at betjene dem via touch på siden. Du kan styre opkald og afspilning med den ene øreprop. Eller benytter Siri eller Google Assistent.

Jeg fandt det faktisk lettere at styre det hele fra min smartphone, og leve med det.

Åben lyd i en indelukket oplevelse

Da der er tale om en mekanisk lukning i øret, kan man godt få oplevelsen af at være lukket inde – ude fra verden om du vil. Det fandt jeg lidt ubehageligt når jeg bevægede mig rundt. Men hjemme når der skal spilles eller lyttes til musik gik det fint.

I spil er der fin præcision og en god dyb bas. Lyder der et brag kan du virkelig fornemme det. Selv under komplekse kampscener holdes lydsporet i et jerngreb. Ganske godt gået.

Lydmæssigt er vi i den varme ende af skalaen, men stadig åben og artikuleret med plads omkring instrumenter.

Stemmer står med fin størrelse og dynamik, ligesom detaljeringen er fin. Du har ikke samme finesse som rene musik headset i 1.500 kroners klassen. Her tænker jeg blandt andet på de JBL og Yamaha.

Kompromisets kunst

Men som et både- og in-ear headset kan prisen på 1599 kroner sagtens forsvares. Forvent ikke at de er lige så gode som mange – også billigere hovedtelefoner, der ikke er hybrid.

Der er tale om klare kompromiser i forhold til konkurrenter med et mere målrettet formål. Epos skyder dog ikke med spredehagl, og dækker det de vil ramme, temmelig godt.

Så har du fuld fokus på god lyd, både til gaming og musik er de en perle. Og kan du leve med deres småskavanker i betjening og batteritid, er de bestemt værd at tjekke ud.


Loading ikon