Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Ugen i tech: Tesla Model Y kommer til Danmark i en billigere udgave/ Nvidias kommende grafikkort-serie ser ud til at gøre topmodellen til skamme / Her kan du selv vælge hvor meget skærmen skal krumme

Ugen i tech: Tesla Model Y kommer i en billigere udgave i Danmark / Nvidias kommende grafikkort-serie ser ud til at gøre topmodellen til skamme / Her kan du selv vælge hvor meget skærmen skal krumme

Tesla Model Y kommer til Danmark i en billigere udgave

Mens høj dollarkurs og komponentmangel bidrager til at Teslas populære Model Y er blevet dyrere at anskaffe og sværere at få fingre i, er bilproducenten nu klar med en mere prisvenlig variant til porteføljen.

Debutprisen lyder nu på 449.990 kroner for billigste Model døbt ’Standard Range’ mod de 550.200 kroner og 619.016 kroner en henholdsvis ’Long Range’ og ’Performance’ model koster. Model Y løb op i

Model Y ’Standard Range’ er kendetegnet ved at være udstyret med et mindre batteri, mens den tilmed må ofre motoren over forakslen og alene trække på bagakslen. Med blot en enkel motoren ryger 0-100 tiden et par sekunder op i forhold til Long Range modellen. Sprint-disciplinen afvikles dog fortsat på relativt livlige 6,9 sekunder.

Det mindre batteri giver ganske forventeligt en kortere rækkevidde på mellem 430 og 455 kilometer alt efter fælgstørrelse. Kvikopladningen er også reduceret, så der maksimalt kan hældes 170 kW strøm i batteriet, mod 250 i de dyrere modeller.

Modsat Teslas allerbilligste Model 3 til 424.990 kroner, byder på den billigste Model Y på standard-opgraderinger til interiøret til blandt andet ’Premium’ interiør og lydanlæg.

Den nye Tesla model er fremstillet i selskabets kinesiske fabrik og forventes leveret mellem november 2022 og januar 2023.

Nvidias kommende grafikkort-serie ser ud til at gøre topmodellen til skamme

Mens en del er blevet rygtet angående Nvidias kommende serie af super-grafikkort, er oplysninger om de mindre og billigere modeller mere sparsomme.

En ny rygtesmed skulle ifølge netmediet Wccftech være ude med oplysninger om, hvad der kan forventes af det skal blive Nvidias nye mellemklasse-kort: RTX 4060 og RTX 4060 Ti.

Det forlyder, at de to nye kort vil yde henholdsvis 8.600 og 6.000 points i benchmark-programmet 3DMark Time Spy Extreme – en disciplin hvor Nvidias nuværende RTX 3080 kort rammer omkring 8.000 points.

Med den øgede performance følger dog også markant højere strømforbrug på op til 280 og 240 watt for RTX 4060 og RTX 4060 Ti. Her er den nuværende RTX 3060 Ti opgivet til maksimalt at trække 200 watt.

Priserne forventes at ligge i prislejet mellem 300 og 500 dollars.

Her kan du selv vælge hvor meget skærmen skal krumme

Debatten angående buede eller rette fladskærme er blevet løst. Med det nyeste OLED-panel fra Corsair kan du vælge begge dele på en gang.

Skærmen Xeneon Flex 45WQHD240 er nemlig den første bøjelige computerskærm, der ved hjælp af sine snedige konstruktion formår at blive dele.

Det er en fuldvoksen sag der strækker sig over 45 tommer ved 21:9 format og hvor rammen huser nogle motorer, der gør at sider kan bøjes ind mod brugeren.

Skærmens alsidighed styrkes yderligere af, at den kan vise frekvenser op til gaming-godkendte 240 Hz. Lysstyrken på op til 1000 nits gør den egnet til at blusse op i alle miljøer. Opløsningen vil dog ikke helt kunne nå de 4K, da den WQHD-standarden kun vil byde på 3.360 gange 1.440 pixels.

Pris og tilgængelighed kan Corsair ikke præcisere endnu, ud over at disse vil oplyst inden året er om. 45 tommer OLED skærme har dog ry for at være pebrede størrelser, hvorfor man nok skal regne med at få et mindre prischok, når prisen offentliggøres.