Artikel top billede

(Foto: Sam Oxyak)

Rusland raser over Apple efter fjernelse af apps

Det russiske styre forlanger svar fra Apple, efter flere statskontrollerede apps er blevet fjerne fra Apples App Store.

Det russiske styre er utilfredse med Apple og kræver en forklaring på, hvorfor flere applikationer fra det russiske statskontrollerede tech-selskab VK er blevet fjernet fra App Store.

Det skriver Reuters.

VK står bag Ruslands største sociale medie VKontakte, som har over 75 millioner månedlige brugere. Dertil driver selskabet også mail-tjenesten Mail.ru

Den russiske kommunikationsregulerende myndighed Roskomnadzor oplyser ifølge Reuters, at Apples handlinger har frataget millioner af russere adgang til VK-apps, og nu kræver myndigheden, at tech-giganten forklarer sin beslutning.

Apple har ifølge mediet vendt tilbage med besked om, at de pågældende apps blev distribueret af udviklere, der er majoritetsejet eller majoritetskontrolleret af en eller flere parter, der er sanktioneret af den britiske regering.

VK’s administrerende direktør Vladimir Kiriyenko er pålagt sanktioner fra de britiske myndigheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere