Artikel top billede

Fra Teslas video-præsentation til Tesla AI Day.

Tesla klar med første prototype på sin humanoide robot: Kan vande planter og spadsere - snart klar til masseproduktion

Tesla er klar med første prototype på sin nye humanoide robot, Tesla Optimus, som i den endelige udgave skal koste mindre end 20.000 dollar.

Tesla er klar med den første fungerende prototype på selskabets humanoide robot, som har fået navnet Tesla Optimus.

Det sker godt et år efter, at Elon Musk løftede sløret for sine planer om at udvikle en menneskelignende robot.

Nu er Tesla altså klar med den første udgave af robotten, som blev præsenteret på scenen til Tesla AI Day fredag.

Her kom Tesla Optimus-robotten stavrende ind på scenen på stive ben, hvorved publikum kunne besigtige det, som ifølge Tesla vil blive verdens første menneskelignende robot i fri handel.

I en video fremviser Tesla desuden, hvordan Optimus kan udføre en række relativt simple opgaver - eksempelvis bære pakker rundt på et kontor og vande planter.

Elon Musk siger, at hans mål er, at Optimus skal kunne købes for samme pris som en bil, når den er klar til produktion inden for højst fem år - det vil sige til under 20.000 dollar (150.000 kroner)

Ifølge Elon Musk bliver Optimus designet til masseproduktion. Det vil sige, at den skal kunne bygges i millioner af enheder relativt nemt.

En række dele i Tesla-robotten stammer fra Teslas velkendte biler - blandt andet bilernes batterier og autopilot-software genanvendes i robotten.

Ifølge Tesla er eksempelvis robottens hænder bygget til at have fuld bevægelighed i sine fingre, som er opbygget som menneskehænder med flere led.

Det samme gælder den øvrige krop, som er designet med menneskekroppen som forbillede.

Årsagen er ifølge Tesla, at verden i dag er designet og indrettet efter menneske-kroppen. Og derfor giver det mening, at en robot skal have samme form, lyder ræsonnementet.

Optimus skal hen ad vejen kunne udføre alt det, som den menneskelige hjerne kan.

Det vil ifølge Tesla blandt andet være at processere visuelle informationer, træffe beslutninger i sidste øjeblik og kommunikere på forskellige måde.

Ifølge Elon Musk kommer Optimus til at danne grundlag for det, som han kalder for en ‘fundamental transformation af civilisationen, som vi kender den.’

Du kan se videoen af Tesla Optimus optræden på scenen til Tesla AI-eventet her.