Artikel top billede

(Foto: Bosch/PR)

Bosch-topchef ser inflationen som løsningen på chip-mangel – selskabet har selv investeret 22 milliarder på området

CEO’en hos tyske Bosch ser inflationen som et middel til at afhjælpe den globale chipmangel. Det er ikke længe siden, Bosch selv annoncerede investeringer på 22 milliarder til chipproduktion.

Hos den tyske teknologivirksomhed Bosch ser administrerende direktør Stefan Hartung en mulig lettelse af trykket fra chipkrisen.

Nøglen skal findes hos et af de andre store globale problemer for tiden: Nemlig inflationen.

Bosch-chefen satser nemlig på, at inflationen vil presse efterspørgslen på semiconductere ned, hvilket naturligt vil afhjælpe manglen på varen.

Det skriver Reuters.

Til gengæld har inflationen også skabt problemer for Bosch i forhold til selskabets marginmål.

"Vi har brug for stærkere vækst end før for at nå vores marginmål... vi er stadig langt under vores mål. Uafhængigt af økonomiske omstændigheder skal vi gøre fremskridt på dette," sagde CEO’en ifølge mediet.

Bosch har da også selv igangsat initiativer til at afhjælpe chipkrisen.

Selskabet vil nemlig investere 22 milliarder kroner i semiconducter-delen af forretningen inden 2026 som en del af Important Projects of Common European Interest (IPCEI) for mikroelektronik og kommunikationsteknologi.

"Mikroelektronik er fremtiden og er afgørende for alle forretningsområder hos Bosch. Det giver os en vigtig nøgle til fremtidens mobilitet og ”Internet of Things” og til det, vi hos Bosch kalder teknologi, der er "Invented for life"”, sagde Stefan Hartung, tidligere på året til Bosch Tech Day 2022 i Dresden ifølge meddelelsen.

Et af projekterne, Bosch vil finansiere gennem investeringen, er opførelsen af to nye udviklingscentre, som skal ligge i de tyske byer Reutlingen og Dresde Prisen kommer til at ligge på over 170 millioner euro (omkring 1,3 milliarder kroner).

Derudover vil Bosch bruge 250 millioner euro (omkring 1,9 milliarder kroner) i det kommende år på udvidelse af renrumsarealet med 3.000 kvadratmeter på sin waferfabrik i Dresden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere