Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Bosch/PR)

Bosch-topchef ser inflationen som løsningen på chip-mangel – selskabet har selv investeret 22 milliarder på området

CEO’en hos tyske Bosch ser inflationen som et middel til at afhjælpe den globale chipmangel. Det er ikke længe siden, Bosch selv annoncerede investeringer på 22 milliarder til chipproduktion.

Hos den tyske teknologivirksomhed Bosch ser administrerende direktør Stefan Hartung en mulig lettelse af trykket fra chipkrisen.

Nøglen skal findes hos et af de andre store globale problemer for tiden: Nemlig inflationen.

Bosch-chefen satser nemlig på, at inflationen vil presse efterspørgslen på semiconductere ned, hvilket naturligt vil afhjælpe manglen på varen.

Det skriver Reuters.

Til gengæld har inflationen også skabt problemer for Bosch i forhold til selskabets marginmål.

"Vi har brug for stærkere vækst end før for at nå vores marginmål... vi er stadig langt under vores mål. Uafhængigt af økonomiske omstændigheder skal vi gøre fremskridt på dette," sagde CEO’en ifølge mediet.

Bosch har da også selv igangsat initiativer til at afhjælpe chipkrisen.

Selskabet vil nemlig investere 22 milliarder kroner i semiconducter-delen af forretningen inden 2026 som en del af Important Projects of Common European Interest (IPCEI) for mikroelektronik og kommunikationsteknologi.

"Mikroelektronik er fremtiden og er afgørende for alle forretningsområder hos Bosch. Det giver os en vigtig nøgle til fremtidens mobilitet og ”Internet of Things” og til det, vi hos Bosch kalder teknologi, der er "Invented for life"”, sagde Stefan Hartung, tidligere på året til Bosch Tech Day 2022 i Dresden ifølge meddelelsen.

Et af projekterne, Bosch vil finansiere gennem investeringen, er opførelsen af to nye udviklingscentre, som skal ligge i de tyske byer Reutlingen og Dresde Prisen kommer til at ligge på over 170 millioner euro (omkring 1,3 milliarder kroner).

Derudover vil Bosch bruge 250 millioner euro (omkring 1,9 milliarder kroner) i det kommende år på udvidelse af renrumsarealet med 3.000 kvadratmeter på sin waferfabrik i Dresden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere