Artikel top billede

(Foto: Marcus Spike)

Stort læk rammer apps med tre millioner downloads

1.550 mobilapps er en del af et stort læk af API-nøgler. Applikationerne er i alt hentet 3,2 millioner gange.

Cybersikkerhedsforskere har opdaget et læk af API-nøgler (Application Program Interface) blandt 1.550 mobilapplikationer med omkring 3,2 millioner downloads i alt.

Lækket betyder risiko for eksponering af ​​følsomme interne tjenester og lagrede brugeroplysninger.

Det skriver Bleepingcomputer.

32 administrator-hemmeligheder er blevet afsløret og herunder findes 57 unikke administratornøgler, hvilket giver angribere mulighed for at få adgang til følsomme brugeroplysninger eller ændre appindeksposter og -indstillinger.

Det er Singapore-baserede cybersikkerheds-firma Cloudsek, som har opdaget lækket og delt dataene med mediet.

"Admin API-nøglen gør det muligt for trusselsaktører at udføre flere kritiske handlinger og giver adgang til følsomme data, selv med en eller flere af de andre API-nøgler, kan trusselsaktører søge eller se følsomme data," sagde en CloudSEK-analytiker til BleepingComputer.

Nøglerne giver angribere mulighed for at få adgang til brugsstatistik samt data, der indeholder brugerenheds- og netværksadgangsdetaljer, brugsstatistikker, søgelogfiler og mere til.

Listen over apps er ikke delt, men Cloudsek har kontaktet alle app-udviklerne for at advare dem om eksponeringen, men har ikke hørt tilbage fra nogen af ​​dem.

Diverse apps inkluderer nyhedsapps, mad og drikke, fitness, livsstil, sundhed og økonomi blandt andre kategorier, skriver mediet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere