Artikel top billede

(Foto: Marcus Spike)

Stort læk rammer apps med tre millioner downloads

1.550 mobilapps er en del af et stort læk af API-nøgler. Applikationerne er i alt hentet 3,2 millioner gange.

Cybersikkerhedsforskere har opdaget et læk af API-nøgler (Application Program Interface) blandt 1.550 mobilapplikationer med omkring 3,2 millioner downloads i alt.

Lækket betyder risiko for eksponering af ​​følsomme interne tjenester og lagrede brugeroplysninger.

Det skriver Bleepingcomputer.

32 administrator-hemmeligheder er blevet afsløret og herunder findes 57 unikke administratornøgler, hvilket giver angribere mulighed for at få adgang til følsomme brugeroplysninger eller ændre appindeksposter og -indstillinger.

Det er Singapore-baserede cybersikkerheds-firma Cloudsek, som har opdaget lækket og delt dataene med mediet.

"Admin API-nøglen gør det muligt for trusselsaktører at udføre flere kritiske handlinger og giver adgang til følsomme data, selv med en eller flere af de andre API-nøgler, kan trusselsaktører søge eller se følsomme data," sagde en CloudSEK-analytiker til BleepingComputer.

Nøglerne giver angribere mulighed for at få adgang til brugsstatistik samt data, der indeholder brugerenheds- og netværksadgangsdetaljer, brugsstatistikker, søgelogfiler og mere til.

Listen over apps er ikke delt, men Cloudsek har kontaktet alle app-udviklerne for at advare dem om eksponeringen, men har ikke hørt tilbage fra nogen af ​​dem.

Diverse apps inkluderer nyhedsapps, mad og drikke, fitness, livsstil, sundhed og økonomi blandt andre kategorier, skriver mediet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere