Servere sikrer dansk fremgang til Microsoft

Microsofts server-software går som varmt brød i Danmark, hvor selskabets omsætning stiger for 13. år i træk. En stor del af salgsindtægterne bruges dog på reklamer og markedsføring i stedet for at havne på bundlinjen. Det danske selskab har hyret 30 nye medarbejdere for at kunne følge med.

Den danske afdeling af softwarekæmpen Microsoft har fuld fart på, og det kan for 13. år i træk prale af omsætningsfremgang herhjemme.

Væksten skyldes primært, at der er kommet godt gang i den del af Microsofts forretning, som sælger server-software. Derudover har selskabet øget salget af Office 2003-produkter.

- Vi har haft så travlt med at sælge server-software og Office 2003-produkter, at vi i har øget medarbejderstaben fra 157 til 188 personer i det seneste regnskabsår, siger Mikael Frederiksen, økonomidirektør for Microsoft Danmark.

Han fortæller også, at Microsoft jublede i juni, hvor en lang række af dets offentlige kunder fornyede kontrakter med den amerikanske softwarekoncern via Statens og Kommunernes Indkøbsservice (SKI).

Microsoft Danmark ApSÅrsregnskab
Millioner kroner2003/20042002/2003
Omsætning462,9409,1
Resultat af primær drift (EBIT)118,5132,4
Resultat før skat 114,3136,5
Resultat79,489,5
Egenkapital351,799,2
Antal ansatte188157

Ikke reelt billede
Selskabets omsætning landede i regnskabsåret 2003/2004 på 463 millioner kroner mod 409 millioner kroner året før. Tallet giver dog ikke et reelt billede af Microsofts størrelse på det danske marked, da selskabet opererer på kommissionsbasis i forhold til Microsofts irske forretning, der fakturerer alt salg i Europa.

Mikael Frederiksen ønsker ikke at oplyse, hvor høj provisionen er. Ifølge Computerworld Onlines oplysninger ligger provisionen på omkring 25 procent af salget, hvilket økonomidirektøren ikke afviser.

Det betyder, at Microsoft sælger varer og tjenester for næsten to milliarder kroner om året i Danmark.

Tjener færre penge

Microsoft Danmark kan dog ikke kun prale af fremgang, da det er blevet dårligere til at tjene penge i det seneste regnskabsår, hvor indtjeningen faldt med over 10 millioner kroner, eller godt 11 procent.

- Det skyldes, at vi har brugt mange penge på at reklamere for vores server-software. Derudover har vi også brugt en del midler på at markedsføre vores Office 2003-produkter, siger Mikael Frederiksen.

Microsoft forventer, at væksten på markedet for server-software fortsætter i dette regnskabsår, og Mikael Frederiksen forventer, at selskabet inden længe har flere end 300 ansatte i den danske forretning, heraf knapt 100 som kommer fra Microsoft Business solution, Navisions tidligere danske salgsselskab, som nu er lagt sammen med Microsoft Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere


AI i det offentlige: Potentiale, erfaringer og krav

Hør erfaringerne med at anvende AI til at transformere og effektivisere processer i det offentlige – og med at sikre datakvalitet, governance og overholdelse af retningslinjer.

27. august 2025 | Læs mere