Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Smart browserværktøj

Få styr på dine bogmærker og favoritter.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er for meget at forlange, at vi skulle kunne huske url-adresserne på alle de websider vi har besøgt gennem flere år.

Hvor tit sker et ikke at man finder en interessant, sjov, informativ eller tankevækkende webside og tænker ikke nærmere over adressen, indtil man pludseligt får lyst til at besøge den igen.

Bogmærkernes værdi

Det er her bogmærker eller favoritter, som de kaldes i Internet Explorer, kommer ind i billedet. Hvis der er tale om kortere tidsperioder, kan browserens historik måske hjælpe, men det bliver hurtigt uoverskueligt.

Når det hele bliver uoverskueligt

AM-DeadLink 4.4 er et lille gratis program, der kan anvendes til Windows 2000/XP/Vista samt Windows 7 i såvel 32bit og 64bit udgaver. Netop fordi bogmærker er så nyttige kan det ad åre blive et problem at overskue hvorvidt ens bogmærker nu også er aktualiserede.

Her er det at AM-Deadlink som navnet antyder, kan opdage links til websider der ikke fungerer længere. Det kan også være at der eksisterer dubletter af visse bogmærker. Alt dette kan der gøres noget ved.

Man kan efter at have kontrolleret ens bogmærker/foretrukne slette eller redigere i de forkerte url’er, alt efter om de ikke eksisterer mere eller url’en blot er blevet ændret for pågældende webside. Programmet kan også tjekke url’er i kommaseparerede filer eller i html-filer.

Præsentation af AM-Deadlink

AM-Deadlink kan installeres både på computere, samt på en usb-nøgle der kan tages med rundt, valget præsenteres brugeren for under installationen.

Efter programmet er installeret og brugersprog valgt startes programmet, hvor hovedvinduet mest af alt minder om et excelark. Dansk er for øvrigt et af sprogene som kan vælges.

AM-DeadLink præsenterer i dette ark en oversigt over de bogmærker/favoritter som er skabt i browseren. Det vil sige, at brugeren præsenteres for en liste over bogmærker/favoritter for fire forskellige browsere.

Har man kun en eller to browsere eller bogmærker i samme er nogle af arkene blot tomme. Man skifter mellem de forskellige understøttede browsere, der i øvrigt er Firefox, Internet Explorer, Chrome samt Opera via en foldeud knap.

Hvad der vises

Informationerne arket indeholder, er navnet på websiden, den tilhørende url for websiden, fejl om nogen forefindes, status, absolut søgevej samt mappe. Skulle man sidde og ikke kunne huske hvad de enkelte url’er dækker over af indhold, kan man inde fra AM-DeadLink åbne websiden under arket. Her åbnes websiden i en intern webbrowser.

Gem bogmærker

En heller ikke uvæsentlig funktion ved programmet er, at det er muligt at eksportere ens bogmærker eller foretrukne til en kommasepareret fil eller en tabulatorsepareret fil. Derved er det muligt at gemme ens bogmærker for eftertiden et sikkert sted. Det kan i dag selvfølgelig også gøre inde fra de enkelte browsere, men en ekstra funktion tager man vel ikke afstand fra.

En sidste lille ting er, at det til Internet Explorer og Opera er muligt at downloade favorit-ikoner til de websider der understøtter dette.