Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Sapphire Pure Black 990FX

Det er svært at have noget imod dette bundkort, som leverer en upåklagelig ydelse og er godt dækket ind, når det kommer til features.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Dette AM3+-bundkort råder over en imponerende række features, ikke mindst er det spækket med sata 6Gb/s-stik på bundkortet, intet mindre end 9 styk findes der på bundkortet. De otte af dem er vinklet og befinder sig på kanten af bundkortet. Mangel på tilslutningsmuligheder til højhastighedsdrev vil garanteret ikke holde en tilbage.

AM3+-bundkortet, der trods navnet sjovt nok har en brunlig farve, baserer på AMD’s 990FX-chipsæt. Der er rigeligt med pci-e-stik på dette bundkort. Hele seks fysiske pci-e ×16-slots findes på kortet. De to er pci-e ×16, to er reelt pci-e ×8 og de sidste to pci-e ×4. Dette bundkort mangler bestemt heller intet i bekvemme løsninger: Start-, reset- og ’clear cmos’-knapper findes på bundkortet lige til at gå til.

Der er også en led debug-diode, hvor man kan se fejlkoder, hvis der skulle opstå problemer undervejs. Ser man på bagpanelet, findes der også her en lang række tilslutningsmuligheder. Det er blandt andet eneste bundkort i testen, der har to rj45 Gigabyte-lanstik bagpå. Men der er eksempelvis også bluetooth 2.1 samt såvel koaxial som optisk s/pdif.

Som det er med flere af bundkortene her i testen, er der dobbelt bios. Hvis den ene fejler, kan man skifte til den anden. U-efi på dette bundkort betegnes Qbios og er såvel omfattende samt brugervenligt. Det er muligt at ændre ret så meget på indstillingerne for cpu-hastigheder. Der er ligeledes righoldig mulighed for at ændre på voltindstillingerne for forskellige dele af bundkortet.

Ydelsen for dette bundkort lægger sig meget tæt op ad de andre to AMD-bundkort her i testen. Der er praktisk ikke tale om forskelle af betydning. Alt i alt et meget vellykket bundkort med mange fordele!

[themepacific_accordion]
[themepacific_accordion_section title="Fakta"]

Læs indledningen her:

[/themepacific_accordion_section]
[themepacific_accordion_section title="Fakta"]

Læs de andre test her:

[/themepacific_accordion_section]
[themepacific_accordion_section title="Fakta"]

Læs afgørelsen her:

[/themepacific_accordion_section]
[/themepacific_accordion]