Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Sony NEX-3NL

Det mindste systemkamera, er der ikke en undermåler når det kommer til billedkvalitet og funktioner.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Sonys NEX-3NL er et 16,1 megapixel systemkamera, det er kendetegnet ved at være lille og let, og trods størrelsen og en vægt på blot 210 gram ligger det godt selv i større hænder.

Kameraet tager også virkelig gode billeder, uden at man behøver at være en ørn til fotografering. Den knap så erfarne bruger vil kunne drage fordel af, det ganske brugervenlige menusystem der virkelig hjælper en på vej.

Der er også indbygget hjælpefunktion, begge dele kan man se på den 3" store lcd-skærm, der i øvrigt har rigtig gode farver og kan vippes 180 grader. Der er ikke indbygget optisk søger, hvilket ikke betyder så meget, undtagen når man som undertegnede har været ude i stærkt solskin. Her var den savnet. Kameraet kan arbejde fra iso 200 til 16.000, hvilket er med til at gøre kameraset fint i mørke omgivelser.

Der er dog også indbygget blitz. Det medfølgende 3,5-5,6/16-50 objektiv er ganske godt, men man kan skifte det ud med et af Sonys objektiver med e-fatning. Til prisen er det et godt, fleksibelt kamera, og det tager gode bileder i raw eller jpeg. Der er spændende funktioner som ansigtsgenkendelse, mulighed for panoramaskud og optagelse af video i 1080p.