Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Kom nemt igang med powerline

TP-Link TL-WPA4220KIT er et starterkit, der gør det muligt at komme i
gang med at benytte powerline adaptere i det hjemlige netværk.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Sættet består af en TL-WPA4220 power adapter, samt en TL-WPA2200 powerline adapter, der begge bærer betegnelsen AV500, og således skulle kunne klare hastigheder op til 300 Mbit/s. Man skal nu ikke regne med så høje hastigheder.

Men erfaringerne har vist, at sæt som disse kan være ganske glimrende til at erstatte eller supplere trådløse netværk, der har besværlige arbejdsbetingelser. Begge adaptere skal blot være placeret på samme elnetværk. Installationen er ganske let, hvilket er dette sæts største fordel.

Man kan sætte baseenheden i en stikkontakt nær routeren, og trække et ethernetkabel hertil, bagefter sætter man extender plugget i en anden stikkontakt, og en forbindelse oprettes. Man kan også i stedet placere extenderen i stikkontakten tæt på routeren, og trykke på routerens wps-knap efterfulgt af Wi-Fi Clone knappen på extenderen, hvorved routerens SSID og password kopieres fra routeren, således at netværket forlænges.

Man kan foretage installationen manuelt, hvorved man eksempelvis kan oprette et separat netværk, hvis ønsket. Sættet understøtter 802.1n Wi-Fi, der er 100 Mbit/ s ethernetporte, hvoraf extenderen har to, således at man ikke nødvendigvis behøver at anvende en swith i det andet lokale, hvis man gerne vil tilslutte to kablede enheder.