Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Gennemført kvalitet

Kvalitetskamera med hurtige full HD-optagelser og udskifteligt hus. Et flot kompromis, vi kan anbefale.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Den nye mellemmodel vil de fleste entusiaster kunne have glæde af i mange år frem. Den er opbygget helt traditionelt med et løst kamera i et hus, der kan udskiftes, hvis det bliver slidt eller ødelagt. Den mulighed har du ikke i det helt lille GoPro. I Hero4 Silver får du tillige udskifteligt batteri og Wi-Fi, så du kan fjernbetjene optagelser med en app på din smartphone eller tablet.

På frontdisplayet kan blandt andet opløsningen aflæses, her 1080p (full HD).

Også filmmulighederne og objektivet er kommet et ordentligt hak opad. Du kan filme i full HD-opløsning med 60 billeder i sekundet, hvor det billige ”kun” håndterer 30 billeder i sekundet. Det betyder langt mere glidende og rolige billeder, når det går stærkt, plus at du kan filme i slow motion. Samtidig får du bedre billeder under ringe lysforhold.

Det lille LCD-display på fronten er noget lettere at aflæse end på den mindste model, og bagpå er der indbygget LCD-farveskærm, hvor du kan se, hvad du filmer.

Det er ikke noget billigt kamera, men kvaliteten følger med. Alt fra knappernes respons over brug med app til visning af det færdige resultat fungerer perfekt. Skærmen bagpå står meget skarpt og lysstærkt og kan virkelig bruges til noget.

Optagelserne er skarpe og rolige, tydeligt et hak bedre end fra den billigste GoPro – med de samme indstillinger. Selv under halvdårlige lysforhold er optagelserne ret klare og uden for meget støj. Et fremragende kamera, som mere end opfylder de fleste brugeres behov.

Det er måske ikke så billigt, som man kunne ønske sig, men det får alligevel vores anbefaling som et godt kompromis mellem det ultimative Black-kamera og billigere, men mindre gennemførte kameraer.