Store krav på vej til 200 danske fildelere

Postbuddet har brev med fra Antipiratgruppen til 200 danskere i morgen. Brevene indeholder krav til de 200 danskere på gennemsnitligt 110.000 kroner - primært for ulovlig fildeling. Det er et fair beløb, mener Antipiratgruppen, der ikke kræver så meget som muligt.

Antipiratgruppen sender i dag brev med krav til 200 danskere, der i gennemsnit skal af med 110.000 kroner for ulovlig fildeling.

Målgruppen for brevene er ifølge Antipiratgruppen de største lovovertrædere og er primært brugere af fildelingstjenesterne DC++ og Limewire.

De 200 pirater har i gennemsnit gjort 3.416 musiknumre og 25 film tilgængelige på internettet til ulovlig kopiering, og det resulterer i kravene, der ifølge Antipiratgruppen er halvt så store, som der er lovhjemmel til.

Fjerde bølge

Antipiratgruppens talsmand, advokat Torben Steffensen fra advokatfirmaet Johan Schlüter, fortæller, at Antipiratgruppen gerne vil have sagerne afgjort fair og i mindelighed

? De gennemsnitlige 110.000 kroner dækker såvel vederlag som erstatning, og vi kræver ikke så meget, som vi kunne have gjort, siger Torben Steffensen.

Torben Steffensen ønsker ikke at oplyse størrelsen på hverken de største eller de mindste krav.

Brevene til de danske pirater er fjerde bølge af krav i den internationale kampagne, som Antipiratgruppen er en del af.

? Der er flere krav klar i støbeskeen, men det er ikke endeligt fastsat, hvornår de skal af sted. Det bliver sandsynligvis inden for de næste to til tre måneder, siger Torben Steffensen.

International kampagne

Kravene fra Antipiratgruppen kommer samtidig med, at IFPI (International Federation of the Phonographic Industries) lancerer en international kampagne, som omfatter i alt 11 lande i Europa og Asien, og de nyeste lande hvor IFPI jager pirater er Finland, Irland, Holland, Island og Japan.

På verdensplan har IFPI brugere af mange forskellige P2P programmer under luppen. Det drejer sig både om klassikere som Kazaa og nyere programmer som Edonkey, Emule, Bearshare, Opennap, Directconnect, Bittorrent og i Danmark altså også DC++ og Limewire.

IFPI sender i denne bølge af krav næsten 1.000 breve afsted, hvor af de 200 altså er til danskere.

Det bringer IFPI på højde med den tilsvarende instans i USA, RIAA, der lige så har sendt næsten 1000 krav afsted. Det bringer det samlede antal krav på verdensplan op på 11.552, skriver IFPI på sin hjemmeside.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere