Dansk Supermarked overlader it til IBM

Efter fyringen af sin it-direktør har Dansk Supermarked nu valgt at outsource vedligeholdelse og udvikling af koncernens it-systemer til IBM, der overtager 42 ansatte. Samtidig udskiftes de egenudviklede systemer med SAP.

Dansk Supermarked har valgt at udskifte koncernens egenudviklede virksomhedssystemer med en standardiseret SAP-løsning, og det betyder, at udvikling og vedligeholdelse nu outsources til IBM.

Allerede i 1997 outsourcede Dansk Supermarkeds it-driften til DMdata, som siden er blevet købt af IBM, der nu overtager yderligere 42 ansatte.

På grund af strukturelle problemer med de gamle, egenudviklede systemer har Dansk Supermarked længe set på mulige alternativer.

? Eftersom vi har besluttet på kort og mellemlangt sigt at udskifte systemerne, anser vi det for fornuftigt at gennemføre outsourcingen allerede nu. På den måde sikrer vi medarbejderne, som kommer til en stor organisation, hvor it er et kerneområde, og vi sikrer os, at deres kompetencer bevares. Det er en fornuftig løsning for begge parter, siger informationschef Poul Guldborg.

Dansk Supermarked har samtidig fået ny it-direktør i form af Alan Jensen, efter den tidligere mand på posten, Lars Hviid, blev fyret.

Lars Hviids fyring kom efter en to-årig forsinkelse i implementeringen af et nyt datavarehus fra Microsoft, men selv afviste han, at det var årsag til fyringen.

Den nye it-direktør oplyser, at det nye datavarehus fra Microsoft nu kører videre, og der ikke er planer om at skifte det ud.

Læs mere om Dansk Supermarkeds nye it-direktør i fredagens trykte udgave af Computerworld




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere