Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Google Pixel 7 Pro: Google-mobilen indtager Danmark med et brag

Langt om længe er Google-mobilerne kommet til Danmark. At dømme efter den imponerende Pixel 7 Pro har vi fået en særdeles stærk spiller på markedet.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det har taget sin tid, men nu er Googles mobiler endelig ude på det danske marked. Pixel 7-serien er den første, der kan købes officielt i Danmark.

Pixel-mobilerne er Googles bud på, hvordan en Android-mobil skal skæres. Google står bag systemet, og derfor får du her den reneste Android-oplevelse. Pixel-ejere er tilmed de første til at modtage systemopdateringer og nye features.

For dem, der er vant til Android, vil oplevelsen være velkendt. Google har dog sat sit umiskendelige præg på brugerfladen, der har en lun og imødekommende fornemmelse, hvor afrundede ikoner og diskrete animationer giver et behageligt flow i bruger-oplevelsen.

Pixel 7 Pro føles let og behagelig i hånden. Skærmen buer let i siderne, og man har gjort, hvad der er muligt, for at klemme det store, skarpe 6,7” Amoled-display med adaptiv hastighed, høj lysstyrke og allways on-funktionalitet ned i så kompakt format som muligt. Med nyeste Gorilla Glass foran og bagpå samt en IP68-certificering er det en hårdfør sag.

Intelligent telefon

Pixel-mobilerne anvender Googles egen processorchip, i Pixel 7 Pro en Tensor G2. Vores benchmark viser bedre ydelse end Snapdragon 8+ Gen 1, som de bedste Android-konkurrenter kører med. Den er især stærk på kunstig intelligens, hvilket giver sig udslag gennem hele systemet. Mobilen er eksempelvis i stand til at genkende musik og gemme numrene i en liste, så du kan høre dem senere.

Den kan lave videoer om til musik med en Pixel-app fra Teenage Engineering, og så har den suveræn stemmegenkendelse, som gør den i stand til at live-tekste telefonsamtaler og transkribere stemmeoptagelse. En genial funktion, som kan lette arbejdet med interviews enormt. Desværre er denne, samt få andre funktioner, kun tilgængelig på engelsk.

Superzoom og fotomagi

Den kunstige intelligens giver sig også udslag i kameraet, hvor den i kombination med solide kamerakomponenter løfter mobilens fotoevner til imponerende højder.

I samspil med det fine 50 MP hovedkamera, som leverer kontrastrige og farvestærke billeder, kan mobilens telekamera, der har 5x optisk zoom, strække rækkevidden helt op til 30x zoom med resultater, der sætter selv de stærkeste konkurrenter til vægs.

Der er også et fint ultravidvinkelkamera, og hvis du går tæt på et objekt, skiftes der automatisk til en makro-tilstand, så der kan fokuseres selv fra få milimeters afstand. Desuden er der mulighed for sløret baggrund i videoer, effektiv nattilstand og intelligent efterbehandling med et viskelæder, der overbevisende fjerner genstande i billedet – samt mulighed for at gøre slørede billeder skarpe eller tilføje baggrundsløring til portrætter.

Mobilen vil selv foreslå korrektioner, hvis den mener, at der bør rettes op på noget. Det er et ret gennemført fotoværktøj, der på visse punkter er foran resten af mobilmarkedet.

Fokus på sikkerhed

Google anvender en forståelse af dine vaner og din færden til at skræddersy en personlig og ”intelligent” oplevelse til dig. Det er derfor vigtigt for producenten at skabe tryghed om, at dine data behandles sikkert. Pixel 7 Pro har en ny Titan M2-sikkerhedschip og anvender stærk kryptering til at beskytte dine data.

I det nye Android 13, som mobilen kommer med, er det desuden gjort nemt og overskueligt at få indblik i og administrere brugen af personlige data.

Mobilen har desuden funktioner til hurtigt at melde alarm i nødsituationer, tjekke op på dig i utrygge situationer og underrette om krisesituationer i nærheden.

Prisstærk topmobil

Det eneste sted, Pixel 7 Pro kommer lidt til kort, er på opladning. En fuld opladning tager næsten halvanden time. Dog er der mulighed for 23 W trådløs opladning. Ellers er der tale om en særdeles overbevisende smartphone uden nævneværdige mangler, til den pris der ligger væsentligt under de fleste andre topmobiler.