Artikel top billede

De nye Bose in-ear leverer markedets bedste anti støj funktion og opleves desuden meget behagelige i øret. (Foto: Peter Hyldahl / Computerworld)

Test: Det nye Bose-headset bør være dit foretrukne våben til den næste flyvetur

Bose er kendt som kongen af anti støj-funktion, og den position understreges i den nye in-ear Quiet Comfort Earbuds II, men også med en pris der betyder konkurrence med mægtige Apple.

Selv ikke teknik-nørder ved efterhånden, at Bose er bedst til undertrykkelse af støj udenfor hovedtelefoner.

Det er imponerende at få det budskab igennem. Det er opnået ved at blive ved med at være på førstepladsen.

Det har især været over-ear modellerne, hvor de har været bedst i disciplinen, men Boses in-ear klarer sig også rigtig godt.

Og version II af Quiet Comfort Earbuds cementerer denne pole position.

Men prismæssigt er vi – som ofte med Bose – i den pebrede ende af prisskalaen.

Faktisk 2.295 kroner eller stort set samme pris, som du skal betale for Apples AirPods Pro 2. Og heri ligger problemet for Bose og dilemmaet for dig som køber.

Fantastisk pasform

Bose er form-mæssigt lidt tykkere end Apple og har en gummiflange lidt ude i øret, der betyder, at de lukker mekanisk af for lyde uden at være tændt.

Samtidig stikker de lidt ud og ned, som Apple gør. Men trods lighedspunkter er de meget forskellige.

Jeg fandt pasformen genial og ret lækker – og i mit øre bedre end Apples. Men her skal du prøve i praksis, hvis du er i tvivl.

Om du så kan lide, at Bose lukker ret meget lyd ude bare de sidder i øret, er en smagssag.

Solid anti-støj funktion

At Bose lukker mekanisk af for støj understreger, at deres primære fokus stadig er støjundertrykkelse.

Du kan dog tappe på siden af højre telefon, og du får aware, som betyder at lyde udefra opfanges af mikrofoner og sendes ind i øret. Dette gør de ret godt og bedre end de fleste jeg har prøvet.

”Awere” er dog stadig en funktion, der er mere kunstig end at kunne høre omgivelserne normalt – som hovedtelefoner, der ikke slutter lige så tæt som Bose kan håndtere. Så igen er det en smagssag.

Med anti støj slået til er det imponerende, hvor godt lyde holdes ude – og ikke mindst uden at jeg oplever det som klaustrofobisk.

Der kommer ikke meget støj ind, men alligevel fornemmer jeg omgivelserne, selvom jeg ikke kan høre dem. Ret meget i hvert fald.

Jeg ved det ikke helt giver mening, men pointen er, at støj holdes ude samtidig med at det hele opleves luftigt og ikke omklamrende.

Og deri ligger genistregen. For mange kan sagtens lukke støj ude, men ofte på en ubehagelig facon.

Solid lyd uden at imponere

Det er naturligvis personlige præferencer, der bestemmer, om man synes om denne form for lyddæmpning. Jeg synes, at den er rar.

Rar er også lydgengivelsen. Der er en god mellemtone, fin nuanceret bas og en lidt vigende diskant. Diskanten er velopløst og veldefineret, men jeg savner lidt niveau.

Har du en dårlig streaming-tjeneste eller en ringe optagelse kan den let vigende diskant være et plus, da det dæmper de grimme lyde. Men med en sublim optagelse savner jeg at høre de sarteste toner af et bækken, der klinger ud.

Og med den høje pris in mente mener jeg at kunne forlange (endnu) mere af den ellers gode lydoplevelse.

Næsten perfekt rejsepartner

Som jeg ser det er Bose en perfekt rejsepartner. Og måske også til hverdagen.

Du kan nemlig justere både Awere og anti-støj funktionen, ligesom du kan justere på EQ og få den lyd, der matcher den lyd, som du foretrækker.

Lydmæssigt er vi i den høje ende, ligesom komforten er virkelig god.

Batteritiden er seks timer, hvilket er i den lave ende til en længere flyrejse, men rigeligt til de fleste. Så husk at oplade etuiet, der giver op til tre komplette opladninger.

Personligt vil jeg hellere have disse end Apples ellers gode AirPods Pro 2, men som sagt må du prøve dig frem.

Jeg kvitterer under alle omstændigheder med en karakter, der matcher det høje niveau folkene fra Bose endnu engang har lagt for dagen.


Loading ikon