Artikel top billede

It-sikkerheden halter gevaldigt i Danmark: Vi ligger nu lavere end Kazakhstan på FN's liste

Danmark ligger på en 32. plads på FN's cybersikkerhedsindex.

FN er netop udkommet med sit årlige, globale cybersikkerhedsindeks.

Og selvom vi bor i et af verdens mest digitaliserede lande, så skal man forholdsvis langt ned af listen, før man finder Danmark.

Vi skal helt ned på en 32. plads, hvor Danmark indfinder sig lige under Kazakhstan.

I toppen af listen finder vi USA efterfulgt af Storbritannien, og på en tredjeplads kommer Saudi-Arabien.

The Global Cybersecurity Index (GCI), udkom for første gang tilbage i 2015. Det er FN-organet International Telecommunication Union (ITU), der står bag undersøgelsen, der tager temepraturen på 193 medlemslande, når det gælder cybersikkerhed.

Rangeringen er et udtryk for, i hvor høj grad de enkelte stater understøtter cybersecurity-indsatsen i de enkelte lande gennem blandt andet regulering og initiativer.

Peter Kruse, stifter af cybersikkerheds-selskabet CSIS, noterer da også på LinkedIn, at det er en "ynkelig" placering, som Danmark indtager samt: "Det kan, og bør vi ikke, være stolte af!"

Rapporten har til formål at kortlægge de enkeltes lande engagement inden for cybersikkerhed. Det skal blandt andet hjælpe til at identificere indsatsområder samt opfordre til indføring af best practices inden for området.

Overordnet set skal rapporten sikre brugbare indsigter til de enkelte lande, der får mulighed for at forbedre cybersikkerheds-indsatsen, lyder det.