Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Teknologi kan frigøre 2.000 medarbejdere i hjemmeplejen / Ny mulighed for kapitalhungrende startups / Digitaliseringsminister Marie Bjerre har hyret særlig rådgiver

Morgen-briefing: Teknologi kan frigøre 2.000 medarbejdere i hjemmeplejen / Ny mulighed for kapitalhungrende startups / Digitaliseringsminister Marie Bjerre har hyret særlig rådgiver / Cirkulær it kvantificeres med ny gratis bæredygtighedsberegner / Spotify er tilbage efter andet nedbrud på 14 dage

Mornings. Så nåede vi frem til fredag og ugens sidste omgang korte men vigtige it-nyheder serveret af Computerworld. Ved tasterne: Niels Veileborg

Teknologi kan frigøre 2.000 medarbejdere i hjemmeplejen

Baseret på gode erfaringer fra enkelte kommuner kan udrulningen af blot tre velfærdsteknologier; skærmbesøg, træningsapp og intelligent medicinhåndtering alene i hjemmeplejen frigive omkring 2.000 årsværk.

Det viser nye beregninger fra IT-Branchen:

”Der er behov for at se på alle de gode eksisterende lokale løsninger, hvor der er evidens for, at de frigiver arbejdskraft. De kan være med til at sikre bedre arbejdsbetingelser for personalet og forbedre kvaliteten af ydelserne til borgerne i hele Danmark, hvis de bare udbredes noget mere,” siger Freddy Lykke, direktør for Sirenia og formand for IT-Branchens Sundheds-it udvalg.

Ny mulighed for kapitalhungrende startups

Det har været yderst vanskeligt for startups at skaffe kapital den seneste tid, men nu viser en ny mulighed sig.

Den nordiske tech- og softwareinvestor Monterro lancerer ny fond på 1,1 milliarder kroner målrettet unge softwarevirksomheder i Danmark og det øvrige Norden.

Monterro har bl.a. investeret i danske Umbraco og TimeXtender.

”Danmark er jo notorisk kendt for at fremme uddannelsesmuligheder inden for teknologi, og det har været med til at resultere i en meget høj koncentration af teknologiske talenter. Det smitter selvfølgelig af på iværksættermiljøet inden for tech- og softwarevirksomheder, der rummer en spændende talentmasse set fra vores stol,” forklarer Gustav Lagercrantz, administrerende direktør hos Monterro.

Digitaliseringsminister Marie Bjerre har hyret særlig rådgiver

Simon Schelde er ansat som særlig rådgiver for digitaliserings- og ligestillingsminister Marie Bjerre. Han skal varetage rådgivning af ministeren og deltage i ministeriets presse- og informationsarbejde.

Simon Schelde har tidligere arbejdet som politisk assistent i Folketinget samt som stagiaire i Europa-Parlamentet og senere politisk rådgiver i Europa-Parlamentet.

Han er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet i 2021.

Cirkulær it kvantificeres med ny gratis bæredygtighedsberegner

En mellemstor virksomhed kan undgå at udlede CO2 svarende til 11 flyrejser rundt om kloden. Det viser ny bæredygtighedsberegner fra 3stepIT, som gør resultaterne af cirkulære it-valg lette at beregne.

Bæredygtighedsberegneren til virksomheder er online og gratis og kan bruges til at kvantificere miljøpåvirkningen af organisationens it-udstyr.

“Selv som eksperter kan det være meget abstrakt at måle i CO2-udledning og e-affald på it. Med den nye beregner ønsker vi at støtte it-chefer og bæredygtighedsansvarlige til at kunne træffe det bæredygtige valg for virksomhedens it-udstyr. Ved at have håndgribelige beregninger, tydeliggøres det, hvor meget virksomheden kan bidrage til den grønne omstilling, uden at skulle gå på kompromis med valget af udstyr,” siger Lasse Garby, dansk landechef for 3stepIT.

Spotify er tilbage efter andet nedbrud på 14 dage

Musiktjenesten Spotify var kortvarigt ude af drift i går torsdag. Ifølge Reuters nåde 41.000 brugere at melde nedbruddet til tjenesten Downdetector.com.

Det er anden gang inden for 14 dage, at Spotify rammes af nedbrud.