Artikel top billede

Den medium store og nye version af den britiske in-ear hovedtelefon leverer en lydkvalitet kun få kan matche i prisklassen. (Foto: Peter Hyldahl / Computerworld)

Test: Her er du sikret lyd fra allerførste parket helt ind i øret

Den svære to’er er god, hvis producenten lytter efter, og det har engelske B&W gjort med deres entusiast in-ear hovedtelefon. De koster men lever heldigvis også op til forventningerne.

Den svære toer er ikke så svær, hvis man er god til at lytte på kritikken. Og da slet ikke, når version et var ret god.

For de få men afgørende punkter B&W PI7 i version et stryg, men er i den grad rettet op samtidig med at alt det der fungerede, godt har fået en overhaling.

Det giver samlet en in-ear hovedtelefon, der hører til blandt klassens bedste i prisklassen omkring 3000 kroner.

Forbedringerne går på længere batteritid, der skulle være omkring de 16 timer, samt fem timer ekstra med lade etui. Stadig ikke imponerende, men reelt nok til de fleste.

Dertil har du ANC-tilslutning. Læg oven i også stænktsikker konstruktion, og det der ellers er en in-ear hovedtelefon for hi-fi-puristen, kan pludselig kaldes en allrounder.

Teknologi fra første klasse

At de hører til blandt de bedste, skal ses som de bedste, når vi taler lyd. Den har stadig 24-bit lyd, der hakker lyden op i endnu finere bidder, og giver mere dybde, detaljering med mere.

Den aktive støjdæmpning var god men er blevet bedre og mere brugbar. Ikke mindst gennem de mange og gode indstillinger via appén. Her er flere modes af ”hear through”.

I min optik indstillinger, du i den grad kan bruge til en hverdag blandet med støjende og mere stille omgivelser.

Også talen er i orden – et punkt, hvor mange producenter med den primære fokus på lydkvalitet på musikken fejler.

Talen er klar og tydelig ikke på højde med de bedste modeller fra Jabra, der er eksperter på dette punkt. Men alt andet lige godt.

Dertil håndterer antennedesignet, at du uden problemer kan få helt ren lyd på en afstand på nogle gange mere end 25 meter. Her er 10-15 meter mere standarden.

Det betyder, at jeg let kunne smide telefonen i et lokale og bevæge mig rundt i hus og have uden at miste forbindelsen.

Lidt store i ørene

Hovedtelefonen er stor og opleves også stor i øret. Ikke ubehagelig og faktisk ret let at ”skrue” i øret.

Men er du vant til Apples iPods eller lignende, der blot ”hænger” i øret, vil Pi7 S2 opleves stor.

Der er mening med galskaben, for det giver mening ud fra et lydperspektiv, uanset hvilken type hovedtelefon eller højttaler man principielt taler om.

Størrelsen betyder nemlig – også i in-ear typen, at højttaleren får et større kammer. Det betyder at højttalerens membran skal bevæge sig mindre for at lave et højere lydtryk. Især ved lave frekvenser.

I lydsammenhæng betyder kortere og mindre membranvandring mindre forvrængning og derved bedre lyd.

Lyd på første parket

Den klarhed du får i lydbilledet kan spores direkte tilbage til den semi store konstruktion og håndplukkede materialer.

For lydbilledet har en transparens, der er enestående. Enestående fordi du samtidig får varmen og den store klang fra instrumenterne. Mange producenter med ”hul igennem” og klarhed, mangler saften og kraften i lyden.

I PI7 S2 får du det hele. Det betyder at du kan høre udklingning fra hvert enkelt instrument samtidig med at lyden opleves homogen.

B&W er mere eftergivende overfor ringe lydkilder, så selv fra en halvdårlig streaming tjeneste bliver lyden ikke grim med en fnidret diskant. Du får naturligvis ikke detaljerne penslet ud, men ringe optagelser er til at holde ud at lægge ører til.

Men ofrer du 2995 kroner på et sæt in-ear hovedtelefoner har du en god streaming tjeneste og så bliver du forkælet.

Der findes hovedtelefoner med endnu bedre og mere klar mellemtone og lidt bedre bas, men ikke nødvendigvis bedre målt på alle parametre. Så her bør du prøve dig frem – og det er vel altid et godt råd, når prisen er i den høje ende.

Stor model til entusiasten

For når man er villig til at bløde 2995 kroner for en in-ear hovedtelefon sætter man pris på lydkvalitet.

For du kan få modeller, der er smartere til hverdagsbrug. Vælger du Bower & Wilkins er det fordi, du har en god streamingtjeneste, der kan matche lydniveauet fra hovedtelefonerne.

Gør du det bliver du ikke skuffet, ligesom de også er gode – men ikke unikke – på alle andre parametre. Alt andet lige giver det en karakter i toppen.

Der er ingen tvivl om, at B&W har begået en meget lækkert udført hovedtelefon. Materialevalget er lækkert og overflader smukt forarbejdede, og det kombineret med den meget høje lydkvalitet, gør det let at kvittere med en høj karakter.


Loading ikon