Artikel top billede

(Foto: Curvex/PR)

Skandalesag omkring det danske it-selskab Meew kan få konsekvenser for hele markedet for børsnoteringer

Skandalesagen omkring det danske it-selskab Meew kan skade hele markedet for i børsnoteringer af mindre selskaber. Der bør indføres skrappere krav, mener mange.

Skandalesagen omkring det danske it-selskab Meew kan få konsekvenser for hele markedet af mindre selskaber, der stræber efter at lade sig børsnotere.

Derfor bør der indføres skrappere krav, lyder det fra en række personer i Børsen, hvor der desuden peges på Meews rådgivere som med-ansvarlige for hele balladen.

“Lovgiver og myndigheder er nødt til at indse, at de er nødt til at bruge grovfilen. Større krav til prospekter, og når det går galt: En ordentlig én på hatten. Ikke for erhvervsmæssige risici, men alt det platugleri der er i den der underskov af såkaldte iværksættere,” lyder det ifølge Børsen fra professor i finansiering på Aarhus Universitet, Carsten Tanggard.

Det var meningen, at Meew skulle noteres på den svenske minivækst-børs Spotlight i næste uge.

Men det hele ramlede, da det kom frem, at hypet stifter og direktør Armin Kavousi har løjet groft om sine og virksomhedens meritter.

Det fik først Armin Kavousi og siden hele selskabets bestyrelse til at trække sig, mens børsnoteringen blev droppet.

Computerworld kunne desuden torsdag afsløre, at den hypede hjernescanner, som det danske selskab hævder at have ‘skabt’ kan købes på kinesiske AliExpress.

Det er ifølge Børsen otte måneder siden, at et dansk selskab sidst blev noteret på en af de små vækstbørser. I 2021 alene blev mere end 20 selskaber noteret.

Avisen skriver, at handelsplatformen Nordnet har afbrudt samarbejdet med Meew, mens Spotlight reelt forbød noteringen, hvis Armin Kavousi var med.

Landechef Brian Buus Madsen mener, at ansvaret ikke mindst ligger hos Meews rådgiver, Seahouse Capital, som vedkender sig ansvaret.