Artikel top billede

Satya Nadella: Microsofts nyeste satsning kan sammenlignes med opfindelsen af internettet og iPhonen

Der hersker ingen tvivl om, at Microsoft mener sine seneste annonceringer alvorligt, og det er da også store ord, der kommer fra selskabets topchef, som mener det er et af de store skridt i den teknologiske historie.

Microsoft har sat gang i, hvad selskabet selv mener, er det næste store skirdt i den teknologiske rejse, og det lægger tech-gigantens topchef Satya Nadella ikke skjul på – som i slet ikke.

Han gennemgår i sin tale ved annonceringen af det nye copilot-program en række af de store øjeblikke i teknologiens historie.

”Vi har været på denne fortsatte rejse i mange årtier, begyndende med Vannevar Bushs vision, som han skitserede i et skelsættende essay i 1945,” siger han og understreger, at der har været mange store øjeblikke på rejsen siden da:

”I 1968 viste Douglas Engelbarts ’moder til alle demoer’ det bemærkelsesværdige potentiale i grafisk brugergrænseflade.”

”Senere gjorde teamet hos Xerox Park computing praktisk med Alto, der indvarslede den personlige computeræra,” lyder det.

”Senere kom internettet, browseren og iPhonen,” siger topchefen.

Herefter fortsætter han:

”I dag er vi ved starten af en ny æra af computing. Endnu et skridt på denne rejse.”

Microsofts nye copilot, som rammer både Dynamics, Viva, Power Platform og Microsoft 365, samt deres generelle sats på AI opfattes altså af Microsoft som et af de store skridt på ’computerrejsen’ i stil med internet, browsere og iPhones.

Det er en helt ny bevægelse, mener Nadella. Hvor AI hidtil har været en mere skjult og integreret del af funktioner og programmer som en slags autopilot, bliver det nu en hjælpende andenpilot.

”Som vi bevæger os ind i den nye æra, har alle os, der bygger AI, implementerer AI, bruger AI en kollektiv forpligtigelse til at gøre det ansvarligt,” siger topchefen.

Det må naturligt lægge et forventningspres til de annoncerede og kommende produkters ydeevne og brugbarhed, og det tyder på, at Microsoft er klar til det pres.

”Vi tror, denne næste generation vil låse op for en bølge af produktivitetsvækst med kraftig copilots,” siger Satya Nadella og afslutter:

”I fremtiden vil vi ikke kunne forestille os computing uden copilots.”