Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Dinero)

Martin Thorborg om kunstig intelligens: "Det er vildt skræmmende på nogle punkter"

Vi står midt i paradigmeskifte i måden, vi søger informationer på, lyder det fra Dinero-chefen, der i 1995 var med til at stifte søgemaskinen Jubi.

Vi står midt i et paradigmeskifte i måden, vi søger informationer på.

Sådan lyder det fra Dinero-chef Martin Thorborg til B.T.

Tech-iværksætteren, der i 1995 stiftede den danske søgemaskine Jubi, før der overhovedet var noget, der hed Google, siger, at AI-værktøjer som ChatGPT er kommet for at blive og helt uundgåeligt bliver en del af fremtiden.

Det vil berøre alle og får muligvis store konsekvenser på flere områder.

”Du kan slet ikke overskue konsekvenserne af det her. Det er noget, der kan udrydde en masse job – eller skabe en masse andre – det kan være, det kan bruges militært, eller computeren lige pludselig får sit eget liv og løber efter os – vi ved det jo faktisk ikke rigtigt,” siger han til mediet.

Selv om Thorborg kalder udviklingen og den nye teknologi "vildt skræmmende på nogle punkter", er han er alligevel optimistisk. Derfor råder han folk til at undersøge teknologien og prøve værktøjer som ChatGPT.

"Det er kommet for at blive, og enten kan man løbe med og se, hvad man kan få ud af det – som underholdning eller på arbejdspladsen – eller man kan sætte sig ned og prøve at holde tidevandet ude og så bare tabe," lyder det fra tech-iværksætteren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere