Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: Dinero)

Martin Thorborg om kunstig intelligens: "Det er vildt skræmmende på nogle punkter"

Vi står midt i paradigmeskifte i måden, vi søger informationer på, lyder det fra Dinero-chefen, der i 1995 var med til at stifte søgemaskinen Jubi.

Vi står midt i et paradigmeskifte i måden, vi søger informationer på.

Sådan lyder det fra Dinero-chef Martin Thorborg til B.T.

Tech-iværksætteren, der i 1995 stiftede den danske søgemaskine Jubi, før der overhovedet var noget, der hed Google, siger, at AI-værktøjer som ChatGPT er kommet for at blive og helt uundgåeligt bliver en del af fremtiden.

Det vil berøre alle og får muligvis store konsekvenser på flere områder.

”Du kan slet ikke overskue konsekvenserne af det her. Det er noget, der kan udrydde en masse job – eller skabe en masse andre – det kan være, det kan bruges militært, eller computeren lige pludselig får sit eget liv og løber efter os – vi ved det jo faktisk ikke rigtigt,” siger han til mediet.

Selv om Thorborg kalder udviklingen og den nye teknologi "vildt skræmmende på nogle punkter", er han er alligevel optimistisk. Derfor råder han folk til at undersøge teknologien og prøve værktøjer som ChatGPT.

"Det er kommet for at blive, og enten kan man løbe med og se, hvad man kan få ud af det – som underholdning eller på arbejdspladsen – eller man kan sætte sig ned og prøve at holde tidevandet ude og så bare tabe," lyder det fra tech-iværksætteren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere