Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Netflix vinder stort i sin kamp mod kontodeling / Nyhedsforummet Reddit går i sort i udbredt protest / Tesla hersker over det danske elbilssalg

Morgen-briefing: Netflix vinder stort i sin kamp mod kontodeling / Nyhedsforummet Reddit går i sort i udbredt protest / Tesla hersker over det danske elbilssalg

God morgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing mandag 12. juni.

Dagens tidlige overblik er sammensat af din nyhedsvært og morgenbestyrer Niels de Boissezon.

Netflix vinder stort i sin kamp mod kontodeling

Den amerikanske streaming-gigant Netflix oplever nogle af sine bedste dage nogensinde, siden selskabet i de seneste uger begyndte at blokere for deling af konti.

Skiftet som blev bredt udrullet fra den 23. maj betød, at brugere ikke længere kunne deles om en Netflix-konto på tværs af adresser og lokationer.

I USA betyder blokeringen at tjenesten i flere dage har set over 100.000 nye daglige tilmeldinger – de bedste tal nogensinde for selskabet, skriver netmediet Antenna.

Målt over de seneste uger, oplever Netflix over 102 procent flere daglige tilmeldinger i forhold til de forudgående 60 dages gennemsnit.

Netflix indførte blokeringen i kølvandet på at det i 2022 for første gang registrerede en tilbagegang i antallet af brugere af streaming-tjenesten.

Nyhedsforummet Reddit går i sort i udbredt protest

Det brugerdrevne sociale nyhedsforum Reddit går i sort mandag 12. juni i forbindelsen med en udbredt brugerprotest til det sociale medies nye tiltag, der skal generere indkomst fra data-adgang.

Over 3.000 underforaer, såkaldte ’subreddits’, vil gå i sort ved at gå over i en særlig ’privat’ indstilling, som vil afskære adgang til berørte Reddit-undersider.

Store fora som r/todayilearned, r/funny and r/gaming, som hver tæller over 30 millioner brugere, deltager i protesten.

Brugere og tjenestens moderatorer, som frivilligt bidrager til Reddit, opponerer mod Reddits ændringer i API-indstillinger, hvor tredjeparter heriblandt yndede alternative apps til tjenesten som Apollo og ’Reddit is fun’ skal betale store beløb for adgang til Reddits data.

Skiftet betyder, at tredjeparts-apps skal betale omkring fem dollar, godt 34 kroner, for hver af sine brugere til tjenesten, skriver britiske The Guardian.

Den sociale nyhedstjeneste Twitter indførte tidligere på året en lignende betaling for API-adgang der effektivt har savet grenen under tredjeparters Twitter-app.

Skiftet begrundes hos begge virksomheder med, at AI-virksomheder indsamler store mængder data fra tjenesterne til at træne deres AI-systemer.

Tesla hersker over det danske elbilssalg

Den amerikanske elbilspecialist er altdominerende, når det gælder salget af elbiler herhjemme.

Selskabets mest solgte bilmodel, Model Y med en basispris fra 382.000 kroner, fører ikke bare hitlisten over mest solgte biler – med et styksalg på 6.491 sælger den lige så meget som de ni øvrige elbiler i top 10.

Det fremgår af seneste opgørelse over landets nyregistreringer fra bilstatistik.

I top 10 indgår endda en anden Tesla-bil, Model 3, som med et styksalg på 1.022 når en tredjeplads, lige efter Volkswagen ID.4 på andenpladsen med 1.024 nyregistreringer.

Regering holder pressemøde om tech-gigant anbefalinger

Tre af regeringens ministre vil i dag holde pressemøde om hvordan anbefalinger til håndtering af tech-giganter skal lanceres.

Det sker ved et pressemøde mandag 12. juni kl 09:30 i Erhvervsministeriet.

Her vil ervhvervsminister Morten Bødskov, Digitaliseringsminister Marie Bjerre og kulturminister Jakob Engel-Schmidt få overrakt anbefalinger fra regeringens tech-ekspertgruppe.

Ekspertgruppen ledes af CBS professor Mikkel Flyverbom.