Artikel top billede

DR-serie fortæller den vilde historie om internettets første år

I ”IT-boblen – ekstase og kollaps” fortæller danske iværksættere den underholdende historie om en vanvittig optur og et endnu brattere fald, da www-boblen sprang.

90’erne var ikke bare Oasis, Clinton, Blair og lærde hoveder, der talte om, at historien var slut; det vestlige demokrati havde jo sejret, og der var almindelig enighed om, at ingen lande med McDonalds-restauranter nogensinde ville gå i krig med hinanden.

Det var også årene, hvor internettet blev tilgængeligt for virksomheder og forbrugere. I første omgang dog i form af en bøvlet, langsommelig og kostbar opkobling via et bippende modem.

På den anden side var der heller ikke meget endda at se derude på World Wide Web, og samtlige hjemmesider var – set med nutidens øjne – ret ubehjælpsomme.

Men hurtigt søgte et stigende antal firmaer og iværksættere at hitte ud af, hvordan man lavede penge på fænomenet. Det gik ikke altid lige godt.

Alligevel stod investorer og banker i kø for at være med, og det var i perioder nærmest et adelsmærke at brænde langt flere penge af, end man tjente, så længe ordet online bare stod et eller andet sted i forretningsplanen.

Ja, en tårnhøj ”burn rate” var sådan set blot tegn på, at chefen var rasende visionær.

Det gik som bekendt forrygende lige til den dag, hvor det ikke gik helt så forrygende længere. Den nye DR-serie ”IT-boblen – ekstase og kollaps” fortæller historien gennem interviews med en stribe af de mest profilerede danske webiværksættere.

I de fem episoder medvirker blandt andre Martin Thorborg, Klaus Riskær, Jacob Risgaard, Caroline Søeborg Ahlefeldt, Morten Wagner og Michael Mathiesen, og de fortæller med indsigt, humor og undertiden en god bunke selvironi om de vilde dage.

Med afsnitstitler som ”Sex, damer og dvd’er”, ”Fra internethippie til rockstjerne”, ”Guldfeber” og ”Frit fald” kommer man med hele vejen rundt.

Det er ret underholdende. Både for os, der husker tiden før smartphones, AI, sociale medier og cloud og for dem, for hvem internet og cyberspace har været en naturlig del af livet fra den dag, de tog deres første skridt.

Dokumentarserien kan streames her.

Titel: IT-boblen – ekstase og kollaps

Fem episoder, kan streames på dr.dk




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere