Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Napoleon Schwan/Pixabay)

Ny dansk lov om særlig streaming-betaling nærmer sig: Sendes nu i høring

En ny lov, der skal tvinge de store streaming-tjenester til at investere i dansk indhold, nærmer sig. Lovforslaget sendes nu i høring. Se det her.

En ny dansk lov rettet mod de store især amerikanske streaming-tjenester nærmer sig efter, at en række af Folketingets partier i sommerens løb blev enige om rammerne.

Lovforslaget sendes nu i høring i offentligheden. Det betyder, at alle kan komme med deres bemærkninger og bidrag til lovforslaget, der bygger på medieaftalen mellem regeringen, Radikale, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti.

Med aftalen skal streamingstjenester som HBO og Netflix tvinges til at investere mindst fem procent af den omsætning, som de henter i Danmark, i produktion af dansk indhold.

Det betyder, at streaming-tjenesterne skal indberette årlige opgørelser over deres danske omsætning og investeringer.

Regeringen kalder ordningen for en ‘kulturbidragsordning,’ og den kommer til at omfatte alle streaming-tjenester.

“Ordningen omfatter alle on demand-audiovisuelle streamingtjenester uanset forretningsmodel. Det vil sige, at eksempelvis både abonnementstjenester og tjenester, der tilbyder online filmudlejning, er omfattet,” lyder det i forslaget.

Pengene skal gå til produktion af dansk indhold i form af film, serier og dokumentar-programmer. Sports- og nyhedsprogrammer tæller ikke med.

Der lægges op til, at streaming-tjenester skal betale fra 2025, hvor beløbene vil blive fastlagt ud fra tjenesternes omsætning i 2024.

I dag er de store streamingstjenesters omsætning i Danmark ikke offentliggjort, men det samlede tal skal tælles i milliarder af kroner. Netflix alene er således tidligere blevet vurderet til at omsætte for mere end halvanden milliard kroner om året herhjemme.

Deloitte Consulting vurderede helt tilbage i 2018, at den samlede omsætning for det danske streamingsmarked dengang lå i omegnen af 2,8 milliarder kroner, og markedet har siden udviklet sig voldsomt.

Du finder lovforslaget og kan læse mere om høringen ved at klikke her.