Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Tyskland vil smide Huawei på porten “uanset omkostningerne”

Den tyske regering vil have Huawei fjernet fra Tysklands 5G-infrastruktur uanset hvad omkostningerne måtte være.

Tyskland vil have kinesiske Huawei væk fra alle de dele af landets tele-infrastruktur, hvor selskabets på nogen måde kan forestilles at udgøre en sikkerheds-risiko.

Og det er uanset, hvad omkostningerne måtte være.

Sådan lyder det fra den tyske indenrigsminister, Nancy Faeser, der til tyske Handelsblatt siger, at de tyske tele-operatører efter hendes mening ikke rykker hurtigt nok med at skille sig af med Huawei.

Huawei var engang verdens største og - mente mange - bedste producent af udstyr til 5G-netværk, som tele-selskaberne for tiden er i fuld gang med at bygge.

Selskabet kom imidlertid i modvind på grund af bekymringer om, at det kunne blive et problem, at selskabet er kinesisk, da det via 5G-netværkene ville få adgang til meget store mængder vigtig data.

Nancy Faeser siger til Handelsblatt, at de tyske teleoperatører har kendt til riscici længe, og at tiden nu er inde til at frakoble al udstyr fra selskabet.

“Netværks-operatørerne skal handle nu og afkoble komponenterne,” siger hun.

Det er blot fire år siden, at Tyskland afviste krav fra USA om, at Huawei skulle fjernes fra netværkene.

Dengang pegede tyskerne på, at der ikke var nogen beviser, der understøttede påstandene om, at Huawei var mere eller mindre i lommen på den kinesiske regering.

Siden har Tyskland fået ny regering, som har anlagt en helt anden linie.

En såkaldt ‘rip and replace’-manøvre kommer til at koste dyrt.

Huawei sidder nemlig å omkring 60 procent af det samlede 5G-netværk i Tyskland.