Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Pawel Czerwinski)

Endnu en konkurrencemyndighed undersøger nu Google for at overtræde lovgivning

Den japanske konkurrencemyndighed har igangsat en undersøgelse af Google angående søgepraksis på mobile enheder.

I sidste måned trak den amerikanske justitsminister Google i retten i det, der blev betegnet som værende den største monopol-sag i et kvart århundrede.

Og nu er Google igen kommet i myndighedernes søgelys - denne gang i Japan, hvor landets konkurrencemyndighed mandag meddelte, at man er i færd med at undersøge Google for muligvis at have brudt landets konkurrencelovgivning angående søgepraksis på mobile enheder.

Det skriver CNBC.

Her vil den japanske konkurrence-myndighed blandt andet undersøge, om Google har indgået aftaler med producenter af Android-smartphones om at dele indtægter fra søgeannoncer under betingelse af, at producenterne af disse smartphones ikke installerer søgemaskiner fra konkurrerende selskaber.

En talsmand fra søgegiganten skriver i en mail til CNBC, at Android er en open source-platform, der med sin åbenhed og fleksibilitet gør det muligt for brugerne at tilpasse deres enheder, så de passer bedst til deres behov.

"Herunder måden hvorpå de browser, søger på internettet eller downloader apps," lyder det.

Fik milliardbøde af EU

Det er langt fra første gang, at Googles forretningsmetoder har været genstand for myndighedernes søgelys.

I 2018 modtog Google en gigantbøde på 4,6 milliarder dollar (32,1 milliarder kroner) af EU, fordi selskabet havde misbrugt Androids dominans. Her fastslog EU, at Google favoriserede sine egne tjenester ved at tvinge smartphone-producenter til at forudinstallere Googles Chrome-app i app-butikken Google Play.

EU-domstolede reducerede bøden en smule i 2022, men var overordnet set enig med EU's konklusioner i sagen mod Google.