Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

USA’s cybersikkerheds-myndighed hacket: To vigtige systemer er nu ude af drift

Tre nuldagssårbarheder får den amerikanske cybersikkerhedsmyndighed CISA til at trække i nødbremsen. Flere systemer er nu offline.

Den amerikanske cybersikkerhedsmyndighed, Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA), tager to af sine systemer offline ovenpå et cyberangreb på sine systemer i februar.

Det oplyser myndigheden selv overfor netmediet The Record.

”Omfanget er afgrænset til to systemer, som øjeblikkeligt blev sat offline.

Vi fortsætter med at opgradere og modernisere vores systemer, og der har indtil videre ikke fået noget operationel indflydelse,” lyder det fra en talsperson fra myndigheden.

Angrebet er foregår igennem sårbarheder i software fra den amerikanske underleverandør Ivanti lyder det.

Selskabet står bag en sikkerhedssoftware til it-management inklusive tildeling af adgang til systemer og håndtering af sikkerhed.

CISA ønsker ikke at kommentere på hvem der står bag hændelsen, i hvilket omfang data er blevet lækket eller tilgået samt hvilke systemer, der er taget ud af drift.

En unavngiven kilde tæt på sagen fortæller til mediet, at de to berørte systemer er Infrastructure Protection Gateway, som huser kritiske oplysninger om amerikansk infrastruktur samt Chemical Security Assessment Tool (CSAT) som moniterer den private sektors brug af kemikalier.

Ovenpå hændelsen udsendte CISA en advarsel 29. februar, mod tre forskellige nuldags-sårbarheder CVE-2023-46805, CVE-2024-21887 og CVE-2024-21893 som er set blive rettet mod Ivantis software.

Cyber-myndigheden råder organisationer der benytter sig af Ivanti Connect Secure og Ivanti Policy Secure til genoverveje deres brug af tjenesterne.

”Alle organisationer anbefales på det kraftigste til at overveje den signifikante risiko for uønsket adgang og indlejring igennem Ivanti Connect Secure og Ivanti Policy Secure gateways når der skal vurderes hvorvidt enhederne fortsat skal indgå i enterprise sammenhæng,” lyder advarslen.

Myndigheden pointerer, at hackere er lykkedes med at stjæle credentials igennem Ivanti-enheder og i visse tilfælde er hele virksomhedssystemer blevet kompromitteret.

CISA har siden 2020 advaret mod at statsstøttede hackere har tvunget sig adgang til systemer igennem Ivanti-produkter.